Ceyhan Ziraat Odası Başkanı Yavuz Tezcan, sezon başında kilogramı 1 YTL'den satılan karpuzun tarlada 5 YKr'ye kadar gerilediğini belirterek, "Karpuz tüketene deva üretene bela oldu" dedi.
Yavuz, üreticinin eskiden kamyonlarla sattığı karpuzun tarla başlarına kurulan sergenlerle perakende satılmaya başlandığını söyledi. Adana'da bu yıl 70 bin dekar alanda karpuz ekiminin yapıldığını kaydeden Tezcan, "Adana yılda yaklaşık 500 bin tonluk üretimiyle Türkiye'nin toplam üretiminin yaklaşık 4'de birini karşılamaktadır. Gerek meyve iriliği gerek aroması ve gerekse tadıyla aranan ürün olan Adana ve Ceyhan karpuzu artık üreticisinin yüzünü güldürmemektedir" dedi.
Yavuz, üreticinin eskiden kamyonlarla sattığı karpuzun tarla başlarına kurulan sergenlerle perakende satılmaya başlandığını söyledi. Adana'da bu yıl 70 bin dekar alanda karpuz ekiminin yapıldığını kaydeden Tezcan, "Adana yılda yaklaşık 500 bin tonluk üretimiyle Türkiye'nin toplam üretiminin yaklaşık 4'de birini karşılamaktadır. Gerek meyve iriliği gerek aroması ve gerekse tadıyla aranan ürün olan Adana ve Ceyhan karpuzu artık üreticisinin yüzünü güldürmemektedir" dedi.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.