Zeytinyağı
Zeytinyağında kanserle savaşan ve vücudu hastalıklardan koruyan doymamış yağ oranları fazladır. Katı yağlardan uzak durarak ve günlük yağ tüketimini azaltarak hem formda kalabilir hem de kanserden korunabilirsiniz.
Haftada 2-3 kez yağlı balık
Özellikle omega-3 yağları açısından zengin olan balıkların kansere karşı çok etkili bir koruyucu olduğu biliniyor. Beslenme programınızdan kırmızı eti ve tavuk etini çıkarın. Bunun yerine haftada iki kez balık yiyin. İlle de kırmızı et yemek istiyorsanız; yağsız olmasına özen gösterin.
Bitki çayları
Adaçayı, ıhlamur, nane, kekik, kuşburnu gibi bitkisel çaylar sindirim sisteminin çalışmasını düzenlerler ve vücudu özellikle de sindirim sistemini kanserine karşı korurlar.
Günde 3-6 porsiyon
kepekli tahıl
Beyaz undan yapılan besinler yerine lif açısından zengin olan kepekli unlardan üretilen ekmek, kek ve makarna tüketin.
Haftada birkaç kez bir
avuç fındık ve ceviz
Bol miktarda antioksidan, ve selenyum içeren fındık ve ceviz, bu özelliğiyle kanserle savaşımda oldukça etkili bir besindir.
Yiyebildiğiniz kadar
meyve ve sebze
Araştırmalar gösteriyor ki meyve ve sebzeler kanserle savaşan kimyasallardan bol miktarda içeriyor. Bu nedenle kansere karşı direnebilmek için yenebildiği kadar meyve sebze yenmeli. Özellikle de aşağıda gruplanan besinlerden her gün bol miktarda tüketin.
- Karnabahar, brokoli, lahana, enginar
- Domates, kavun, kırmızı greyfurt
- Beta karoten bulunan besinler: Havuç, patates
- Turunçgiller: Portakal, greyfurt
- Koyu yeşil yapraklı sebzeler: Ispanak, marul, karalahana.
Zeytinyağında kanserle savaşan ve vücudu hastalıklardan koruyan doymamış yağ oranları fazladır. Katı yağlardan uzak durarak ve günlük yağ tüketimini azaltarak hem formda kalabilir hem de kanserden korunabilirsiniz.
Haftada 2-3 kez yağlı balık
Özellikle omega-3 yağları açısından zengin olan balıkların kansere karşı çok etkili bir koruyucu olduğu biliniyor. Beslenme programınızdan kırmızı eti ve tavuk etini çıkarın. Bunun yerine haftada iki kez balık yiyin. İlle de kırmızı et yemek istiyorsanız; yağsız olmasına özen gösterin.
Bitki çayları
Adaçayı, ıhlamur, nane, kekik, kuşburnu gibi bitkisel çaylar sindirim sisteminin çalışmasını düzenlerler ve vücudu özellikle de sindirim sistemini kanserine karşı korurlar.
Günde 3-6 porsiyon
kepekli tahıl
Beyaz undan yapılan besinler yerine lif açısından zengin olan kepekli unlardan üretilen ekmek, kek ve makarna tüketin.
Haftada birkaç kez bir
avuç fındık ve ceviz
Bol miktarda antioksidan, ve selenyum içeren fındık ve ceviz, bu özelliğiyle kanserle savaşımda oldukça etkili bir besindir.
Yiyebildiğiniz kadar
meyve ve sebze
Araştırmalar gösteriyor ki meyve ve sebzeler kanserle savaşan kimyasallardan bol miktarda içeriyor. Bu nedenle kansere karşı direnebilmek için yenebildiği kadar meyve sebze yenmeli. Özellikle de aşağıda gruplanan besinlerden her gün bol miktarda tüketin.
- Karnabahar, brokoli, lahana, enginar
- Domates, kavun, kırmızı greyfurt
- Beta karoten bulunan besinler: Havuç, patates
- Turunçgiller: Portakal, greyfurt
- Koyu yeşil yapraklı sebzeler: Ispanak, marul, karalahana.