Kaliteli yaşlanmak için beslenmeye dikkat
Sağlıklı yaşlanmanın kişinin sadece genetik yapısıyla ilgili olmadığını vurgulayan Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuğba Küçükten, "Hayat tarzı ve beslenmeyle de çok yakından ilgilidir" diye konuştu
16.04.2018 00:00:00
Uzmanlar, sağlıklı bir yaşlanma için beslenmenin çok önemli olduğunu belirtiyorlar.
Yeterli ve dengeli beslenmek için öğün atlanmaması gerektiğini ifade eden Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuğba Küçükten, "Her gün tüm besin gruplarına (süt, et, sebze-meyve, tahıl) yer vermek gerekiyor. Mevsimine uygun bol sebze ve meyve tüketilmeli. Beslenmede özellikle doymuş yağlar ve hidrojenize edilmiş katı ve sıvı yağ tüketimi azaltılmalı. Yemekler kızartma yöntemi yerine ızgara, haşlama, buharda ve fırında pişirme yöntemleri kullanılmalı" diye konuştu.
Saf şeker kaynakları ve rafine unlu besinler yerine tokluk hissini arttıran, kabızlığı engelleyen ve kilo kontrolünü kolaylaştıran kurubaklagiller tercil edilmesi gerektiğini belirten Küçükten, "Günde en az 2-2,5 litre yani 8-10 bardak su içmekte fayda vardır. Alkollü içeceklerden olabildiğince uzak durmakta fayda vardır. Beslenmede bol posalı, lifli gıdalara olabildiğince yer verilmeli. Asitli veya gazlı içecekler yerine su, ayran, soda, çay, bitki çayları ve taze sıkılmış meyve suları tercih edilmeli" dedi.
İHA
Yeterli ve dengeli beslenmek için öğün atlanmaması gerektiğini ifade eden Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuğba Küçükten, "Her gün tüm besin gruplarına (süt, et, sebze-meyve, tahıl) yer vermek gerekiyor. Mevsimine uygun bol sebze ve meyve tüketilmeli. Beslenmede özellikle doymuş yağlar ve hidrojenize edilmiş katı ve sıvı yağ tüketimi azaltılmalı. Yemekler kızartma yöntemi yerine ızgara, haşlama, buharda ve fırında pişirme yöntemleri kullanılmalı" diye konuştu.
Saf şeker kaynakları ve rafine unlu besinler yerine tokluk hissini arttıran, kabızlığı engelleyen ve kilo kontrolünü kolaylaştıran kurubaklagiller tercil edilmesi gerektiğini belirten Küçükten, "Günde en az 2-2,5 litre yani 8-10 bardak su içmekte fayda vardır. Alkollü içeceklerden olabildiğince uzak durmakta fayda vardır. Beslenmede bol posalı, lifli gıdalara olabildiğince yer verilmeli. Asitli veya gazlı içecekler yerine su, ayran, soda, çay, bitki çayları ve taze sıkılmış meyve suları tercih edilmeli" dedi.
İHA
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.