logo
07 NİSAN 2025

İmam hapisten böyle kurtuldu

Hapiste olan İmam Kâzım’a, Resûlullah rüyasında buyurdu ki: “Ey her sesi işiten! Ey ölümden sonra kemikleri yeniden dirilten! İsm-i Azim ve Âzam’ın hakkı için, kulun ve elçin Muhammed’e ve O’nun pak ehline salavat gönder ve beni içinde bulunduğum halden kurtar, de”

08.09.2023 10:20:00
Hakan Akkuş
İmam hapisten böyle kurtuldu
İmam hapisten böyle kurtuldu
Abdullah bin Salih, Fazl bin Rebî'in yakınlarından birinden Fazl'a şöyle dediğini naklediyor:

"Gece yarısı kapının sesini işittim. Bu ses beni korkuttu. Cariyem, bunun rüzgârdan dolayı olduğunu söyledi. Biraz geçmeden bulunduğum odanın kapısı açıldı. Mesruru'l-Kebir (Halife Hârun'un kölesi) içeriye girdi. Bana selam bile vermeden, 'Emir seni istiyor' dedi. Bundan sonra kendimden ümidi kestim. Kendi kendime, 'Bu, izinsiz ve selam vermeden içeri giren Mesrur'dur; mutlaka Hârun beni öldürecek' dedim. Cariye, benim şaşkınlığımı ve acizliğimi görünce, 'Allah'a tevekkül et ve kalk' dedi. Derken kalktım, elbisemi giyindim ve onunla beraber evden çıktım.

Bir süre sonra Hârun'un evine ulaştık. Hârun yatağındaydı. Selam verdim, selamımı aldı. Kendimi yere attım. Hârun, 'Korktun mu?' dedi. 'Evet, ey mü'minlerin emiri' dedim. Beni bir müddet kendi halime bıraktı. Rahatladım. Sonra bana şöyle dedi: 'Zindana git; Mûsa bin Ca'fer'i (İmam Kâzım) serbest bırak. Ona otuz bin dirhem ver, beş tane hediyelik elbiselerden ver ve üç tane de merkep ihtiyarına bırak. Sen de bizimle kalmakta veya istediğin şehre gitmekte serbestsin.'

'Ey müminlerin emiri! Mûsa bin Ca'fer'i serbest bırakmamı mı istiyorsun?' diye sordum. 'Evet' dedi. Üç kere sorumu tekrarladım. Sonunda, 'Evet, onu serbest bırakmak istiyorum, yoksa ahdimi bozmamı mı istiyorsun?' dedi. 'Ne ahdi?' diye sordum. 'Bu yataktaydım. Aniden kendisinden daha büyük birini görmediğim, iri cüsseli bir zenci üzerime atıldı, göğsümde oturup boğazımı sıkarak, Mûsa bin Ca'fer'i zalimce hapsettin değil mi, dedi. Ben de cevaben, onu serbest bırakacağım, ona bağışta bulunacağım, hediye vereceğim, dedim. Sonra da zenci, benden söz aldı ve göğsümün üzerinden kalktı. Neredeyse canım çıkacaktı.'

Hârun'un yanından ayrıldım. Mûsa bin Ca'fer (a.s)'ın yanına gittim. Zindanda namaz halindeydi. Namazının selamını verinceye kadar oturdum. Sonra mü'minlerin emiri Hârun'un selamını ona ilettim. Emrettiği şeyleri de ona ulaştırdım ve dedim: 'Hârun'un hediyeleri hazırdır.' 'Bundan başka bir memuriyetin de varsa yerine getir' buyurdu. 'Hayır, ceddim Resûlullah'a yemin olsun ki, başka bir memuriyetim yoktur' dedim. 'Halkın hakkının üzerlerinde olduğu hediyelik giysilere, merkeplere ve mallara ihtiyacım yoktur' buyurdu. 'Allah aşkına bunları reddetme; Hârun'un sinirlenmesine sebep olabilir' dedim. 'Onlarla ne istiyorsan onu yap' dedi.

Sonra elini tutarak zindandan çıkardım. Bir müddet sonra, 'Ey Resûlullah'ın oğlu! Bu adamdan size ulaşan ikramların sebebi nedir? Benim, senin üzerinde hakkım var çünkü özgürlüğünün müjdesini ben verdim. Allah bunu, benim elimle gerçekleştirdi. (O halde bu olayın sebebini bana anlat)' dedim.

İmam (a.s.), 'Çarşamba gecesi rüyamda Resûlullah (s.a.a)'i gördüm. Bana, Ee Mûsa, zalimce mi hapsedildin, diye sordu. Ben de, evet, ey Allah'ın Resulü! Mazlum (zulmedilmiş) olarak hapsedildim, dedim. Resûlullah bana üç kez sordu ve sonra, bilmiyorum, belki de bu, sizin için bir imtihandır ve bir zamana kadar yararlanmadır, (Enbiya/111). Yarın (Çarşamba), Perşembe ve Cuma günü oruç tut. İftar olunca on iki rekât namaz kıl. Her rekâtta bir kez Hamd (Fâtiha Sûresi), 12 kez İhlas Sûresini oku. Dört rekâtı tamamladıktan sonra secdeye git, ey elinden kimsenin kaçmaya gücü olmayan kimse! Ey her sesi işiten! Ey ölümden sonra kemikleri yeniden dirilten! İsm-i Azim ve Âzam'ın hakkı için, kulun ve elçin Muhammed'e ve O'nun pak ehline salavat gönder ve beni içinde bulunduğum halden kurtar, de buyurdu. Ben de öyle yaptım ve neticesi gördüğün gibi oldu' buyurdu."

(Uyun-u Ahbar'ir-Rıza (a.s), Şeyh Saduk îbn-i Babeveyh).



Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
Beşiktaş son dakika penaltısı ile 1 puanı kaptı
Kasımpaşa -1- Beşiktaş -1-
Erken seçim ve cunta açıklaması
Bahçeli'den yazılı bir açıklama daha
'3. bir yola ihtiyaç var'
Hüseyin Baş'tan çarpıcı açıklamalar
İcra dosyası sayısı patladı
Keçiler ve oğlaklar da haczedildi
CHP'nin olağanüstü kurultayı sonrası
BTP lideri Özgür Özel'i kutladı
Biri hamile iki kişi öldürüldü
Şişli'de silahlı saldırı
Hamas’tan İsrail’e roket yağmuru
‘Demir Kubbe’ çaresiz kaldı
Ara tatil sona erdi
İlk ders zili çaldı
İşte Özgür Özel'in yeni ekibi.
PM ve YDK üyeleri belli oldu
'Orta Doğu'da susturulması gereken çok şey oluyor'
Trump: 7 Ekim İran yüzünden oldu
ABD'den İsrail'e hava savunma desteği
İran hazırlığı mı yapılıyor?
İBB soruşturmasında yeni gelişme
Kaan Ketenci de tutuklandı
BUDO deniz otobüsünde yangın çıktı
BUDO'da yaşanan can pazarı kamerada
Kadıköy'de Talisca şov
Galatasaray ile puan farkı 3'e indi
Fidan'dan Özel'e 'cunta' tepkisi
'Artık haddini bil'
Beşiktaş son dakika penaltısı ile 1 puanı kaptı
Kasımpaşa -1- Beşiktaş -1-
Erken seçim ve cunta açıklaması
Bahçeli'den yazılı bir açıklama daha
'3. bir yola ihtiyaç var'
Hüseyin Baş'tan çarpıcı açıklamalar
İcra dosyası sayısı patladı
Keçiler ve oğlaklar da haczedildi
CHP'nin olağanüstü kurultayı sonrası
BTP lideri Özgür Özel'i kutladı
Biri hamile iki kişi öldürüldü
Şişli'de silahlı saldırı
Hamas’tan İsrail’e roket yağmuru
‘Demir Kubbe’ çaresiz kaldı
Ara tatil sona erdi
İlk ders zili çaldı
İşte Özgür Özel'in yeni ekibi.
PM ve YDK üyeleri belli oldu
'Orta Doğu'da susturulması gereken çok şey oluyor'
Trump: 7 Ekim İran yüzünden oldu
ABD'den İsrail'e hava savunma desteği
İran hazırlığı mı yapılıyor?
İBB soruşturmasında yeni gelişme
Kaan Ketenci de tutuklandı
BUDO deniz otobüsünde yangın çıktı
BUDO'da yaşanan can pazarı kamerada
Kadıköy'de Talisca şov
Galatasaray ile puan farkı 3'e indi
Fidan'dan Özel'e 'cunta' tepkisi
'Artık haddini bil'
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.