İhracatta yeni yöntem tuttu
Dünya ev ve mutfak eşyaları sektörü, küresel ticaretin kalbinin atacağı İstanbul'da bir araya geliyor. EVSİD, İDDMİB, İKMİB ortaklığında düzenlenen 'Turkish Houseware by Invitation Only Türkiye' organizasyonunda, 22-23 Mayıs'ta 70'ten fazla ülkeden 200'ün üzerinde nitelikli alıcı ile Türkiye'den 100'ün üzerinde üretici buluşacak. Etkinliğin 8. kez düzenlenecelk olması, yöntemin tuttuğu anlamına geliyor.
29.04.2025 11:40:00 / Güncelleme: 29.04.2025 11:42:57
Haber Merkezi
Haber Merkezi





70'den fazla ülkeden perakende sektöründe faaliyet gösteren 200'ün üzerinde nitelikli alıcı Türk ev ve mutfak eşyaları ürünlerini satın almak için İstanbul'a geliyor. Ticaret Bakanlığı desteği çerçevesinde Ev ve Mutfak Eşyaları Sanayicileri ve İhracatçıları Derneği (EVSİD), İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) ve İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) ortak iş birliğiyle bu yıl 22-23 Mayıs tarihlerinde 8'incisi düzenlenecek olan 'Turkish Houseware by Invitation Only Türkiye' etkinliğine İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve Züccaciyeciler Derneği (ZÜCDER) de destek veriyor.
Bu yıl rekorlar kırılacak
Hem katılımcı ülke sayısı hem de alıcı sayısı bakımında bu yıl bir rekora imza attıklarını ifade eden EVSİD Başkanı Talha Özger, "Türkiye'den 100'den fazla ev ve mutfak eşyaları üreticisi etkinliğimize katılıyor. Avrupa, Amerika, Latin Amerika ülkeleri, Afrika ve Orta Doğu'dan 200'den fazla alıcı Türk üreticilerle buluşacak" dedi. Türk ev ve mutfak eşyaları sektörünün ihracat rakamları hakkında da değerlendirmelerde bulunan Talha Özger, ihracatçılar olarak 2024 yılını zor bir yıl olarak nitelendirdiklerini söyledi. 2024'te dış pazardaki daralmanın yanında içeride faiz ve kur baskısı nedeniyle sektör olarak ihracat hedeflerine ulaşamadıklarını kaydeden Özger, "Yıllık bazda 2023 yılına göre yüzde 1.3 düşüşle 3.16 milyar dolarlık bir ihracat hacmine ulaştık. 2025'e de kayıplarla başladık. İlk 2 ayda ihracatımız 2024'e göre yüzde 10'luk düşüş yaşadı. Ancak üçüncü ay itibariyle düşüş hız kesti. 2025'in ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 6.4'lük düşüşle 741 milyon dolarlık ihracata imza attık" diye konuştu. İDDMİB Başkanı Çetin Tecdelioğlu da "Firmaların güç birliği yaparak tek bir fabrika ya da tek bir firma gibi hareket etmesi, alıcılarda bir 'market havası' oluşturuyor. Böylece firmalar, bütünsel bir bakış açısıyla ortak bir sinerji yaratıyor. Bu birlikteliği gören alıcıların iş yapma olasılığı da ciddi şekilde artıyor" dedi. ZÜCDER Başkanı Burak Önder de "Hem ülkemizin hem de sanayici ve ihracatçılarımızın elinde sınırlı kaynaklar bulunuyor. Bu nedenle, böyle iş birlikleri yaparak hem katılımcı hem de ziyaretçi sayılarını artırmak ve daha ekonomik bütçelerle bu organizasyonları gerçekleştirmek büyük önem taşıyor" şeklinde konuştu.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.