logo
27 NİSAN 2025

"Hayatımın en mutlu günüydü"

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, "Yankı Erel, grand slam turnuvasında şampiyonluk sevinci yaşayan ilk Türk erkek tenisçi olarak tarihe geçti. Büyüklerde de şampiyonluk elde edebilecek potansiyele sahip olduğunu gösterdi" diye konuştu

16.07.2018 00:00:00
Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, Wimbledon genç çiftlerde kazandığı kupayla tarihi bir başarı elde eden Yankı Erel'in, grand slam şampiyonluğunu büyüklere taşıyabilecek potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Durmuş, ilk grand slam şampiyonluğunu yaşayan Yankı Erel'in tarihi başarısını AA muhabirine değerlendirdi. Yankı'nın 15 Temmuz hain darbe girişiminin ikinci yıl dönümünde şampiyonluğa ulaştığına işaret eden Durmuş, "Kupayı, ülkemiz için 15 Temmuz'da canını feda eden şehitlerimize armağan ediyoruz. Sporcumuz da böyle bir yaklaşım gösterdi. Çok mutlu oldum. Gençlerimizin böyle düşünmüş olması çok daha anlamlı. Kupalar kazanılır ama böyle güzel bir günde elde edilmesi ayrı bir önem taşıyor." diye konuştu.

Yankı'nın büyük bir iş çıkardığını vurgulayan Durmuş, "Türk insanının yapabileceği, başarabileceği şeylerin işaretleri bu. Sporcularımıza, ülkemizin geleceği olan gençlerimize güveniyoruz. Yankı Erel, grand slam turnuvasında erkeklerde şampiyonluk sevinci yaşayan ilk Türk erkek tenisçi olarak tarihe geçti. Büyüklerde de şampiyonluk elde edebilecek potansiyele sahip olduğunu gösterdi. İnandığımız yolda, inancımızı tamamlayan gençlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Durmuş, İpek Soylu'nun da 2014 ABD Açık'ta genç çiftlerde şampiyon olduğunu hatırlatarak, "Türk insanının güçlü, yetenekli, inançlı olduğunu görebiliyoruz. Yankı, doğru çalışılırsa bunun başarılabileceğini bir kez daha gösterdi. Bu da bir ilk bizim için. Bu ilkler bizi sevindirirken, hedeflerimize ulaşmamızda daha çok çalışmamız gerektiğini her seferinde bize hatırlatıyor." ifadelerini kullandı.

"Başarı sistemli çalışmanın sonucu"

Cengiz Durmuş, 17 yaşındaki Yankı gibi yetenekli birçok genç Türk tenisçinin bulunduğunun altını çizdi. "Yankı o sporculardan sadece biri." diyen Durmuş, şöyle devam etti: "Allah, sağlığına sıhhatine zeval vermesin. Hedef çizdiği yolda şaşırmadan devam etmesini sağlasın. Yankı şampiyonluğunu büyüklere de taşıyabilir. Bu başarı sistemli çalışmanın sonucu. Tenis Federasyonu olarak yetenekli sporcularımızı destekliyoruz. Bu, dediğim gibi bireysel yeteneklerle beraber kesinlikle sistemin getirdiği başarı. Sisteminiz olmazsa bunlar olmuyor. Onun için de federasyon olarak bir sistem oluşturduk. Bu sonuçları da sistem sayesinde aldığımızı söyleyebilirim."

"Hayatımın en mutlu günüydü"

Wimbledon genç çiftlerde Finlandiya'dan partneri Otto Virtanen ile kupayı kaldıran Yankı Erel ise "Hayatımın en mutlu günüydü." dedi. Elde ettiği başarıda iyi servis atmasının önemli rol oynadığını vurgulayan Yankı, bundan sonraki hedeflerine ilişkin de açıklamalarda bulundu. Çim kortta servisin büyük avantaj oluşturduğuna dikkati çeken genç milli tenisçi, sözlerini şöyle sürdürdü: "Servis en büyük silah. Servis ve return (servis karşılama) iyi olursa çiftlerde herkesi yenebilirsiniz. Çünkü ne olacağı hiç belli olmuyor. Erkeklerde ilk 100'deki oyuncuları dahi yenebilirsiniz. Return ve servisin bu kortta bu kadar önemli olduğunu bilmiyordum. İlk defa Wimbledon'da, bu kortlarda oynadım. Bana hep 'servis ve return çalış' diyorlardı. 'Tamam' deyip geçiyordum. Ama burada onun ne kadar önemli olduğunu gördüm."

Yankı, final maçını oynadıkları kortun zemininin bayağı aşınmış olduğuna işaret ederek, "Başlarda zorlandım. İlk 3 oyunda korta alıştık. Ondan sonta açıldık." değerlendirmesini yaptı. Finalde kullandığı servislerle ön plana çıkan Yankı, "Nika Kakulia (antrenörü), 'Servisinin geçmesini istiyorsan topa iyi çıkman gerekiyor.' dedi. Yani iyi zıplayıp topla en üst noktada buluşmam gerektiğini söyledi. Ben de içimden 'iyi çık, zaten hata yapacaklar' dedim. Bütün maç öyle oldu." diye konuştu.

Yankı Erel, şampiyonluğunun ardından Novak Djokovic ve Angelique Kerber'in de yer aldığı şampiyonlar yemeğine katıldığını belirterek, "Çok heyecanlıydım. Hayatımın en mutlu günüydü." ifadelerini kullandı.

Yeni hedefi tekler zaferi

Geleceğe dönük planlarını da açıklayan Yankı, artık grand slam turnuvasında tekler zaferi elde etmek istediğinin altını çizdi. 17 yaşındaki Türk tenisçi, "ABD Açık ve Yaz Gençlik Olimpiyatları'nı sabırsızlıkla bekliyorum. Daha çok futures ve challenger turnuvalarına katılacağız. Bundan sonraki hedefim, teklerde grand slam şampiyonu olmak." şeklinde görüş belirtti.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
Trabzon’da gol fırtınası
Trabzonspor 4 Alanyaspor 3
Demokrasiye darbe
BTP Karaman il kongresine skandal engel
Hakan Fidan'dan PKK mesajı
'Sistemden çıkacaktır'
'Korkmuyoruz, susmuyoruz, alışmıyoruz!'
Karaman kongresinin engellenmesine tepki
BM katliama karşı ses verdi
BM Raportörü Albanese'den İsrail'i durdurun çağrısı
Modi söz verdi: Adalet sağlanacak
Kanlı saldırı için Hint liderden söz
İstanbul'da hasar tespit çalışmaları sürüyor
15 bin bina uzmanlarca incelendi
Türkiye'de bunu hiçbir otel yapamaz!
O ülkede İsrailli turistlerden taahhüt istendi
BTP kongresine son dakika engeli
Karaman'da hukuksuz uygulama
İsrail'in o üssü vuruldu
Husilerin balistik füzesi tam isabetle vurdu
Trump'ın gözü bu kanallarda
Panama ve Süveyş'ten serbest geçiş istedi
İran'da limandaki yangın büyüyor, bilanço ağırlaşıyor
Ölü sayısı 8'e, yaralananların sayısı ise 750'ye yükseldi
Kanada’da araç kalabalığa daldı
Çok sayıda ölü var
Fenerbahçe geriye düştüğü maçı çevirdi
Fenerbahçe, Gaziantep'ten 3 puanla dönüyor
'Tribünden tezahüratlarla yönetim değişmez'
Ali Koç'tan kongre çağrılarına cevap
Trabzon’da gol fırtınası
Trabzonspor 4 Alanyaspor 3
Demokrasiye darbe
BTP Karaman il kongresine skandal engel
Hakan Fidan'dan PKK mesajı
'Sistemden çıkacaktır'
'Korkmuyoruz, susmuyoruz, alışmıyoruz!'
Karaman kongresinin engellenmesine tepki
BM katliama karşı ses verdi
BM Raportörü Albanese'den İsrail'i durdurun çağrısı
Modi söz verdi: Adalet sağlanacak
Kanlı saldırı için Hint liderden söz
İstanbul'da hasar tespit çalışmaları sürüyor
15 bin bina uzmanlarca incelendi
Türkiye'de bunu hiçbir otel yapamaz!
O ülkede İsrailli turistlerden taahhüt istendi
BTP kongresine son dakika engeli
Karaman'da hukuksuz uygulama
İsrail'in o üssü vuruldu
Husilerin balistik füzesi tam isabetle vurdu
Trump'ın gözü bu kanallarda
Panama ve Süveyş'ten serbest geçiş istedi
İran'da limandaki yangın büyüyor, bilanço ağırlaşıyor
Ölü sayısı 8'e, yaralananların sayısı ise 750'ye yükseldi
Kanada’da araç kalabalığa daldı
Çok sayıda ölü var
Fenerbahçe geriye düştüğü maçı çevirdi
Fenerbahçe, Gaziantep'ten 3 puanla dönüyor
'Tribünden tezahüratlarla yönetim değişmez'
Ali Koç'tan kongre çağrılarına cevap
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.