Hangi besin hangi organa iyi geliyor?
Zaman zaman hiç düşünmeden tüketilen ve mutfakta yer alan bazı besinlere farklı açıdan bakıldığında birçoğunu vücuttaki bir parçayla bağdaştırmak mümkün olabiliyor. Bazı besinler var ki benzediği organlara iyi geliyor. Uzman Diyetisyen Şükrü Can Gülşen konu hakkında bilgiler verdi.
26.08.2024 22:33:00
NEVZAT YILDIRIM
NEVZAT YILDIRIM





Zaman zaman hiç düşünmeden tüketilen ve mutfakta yer alan bazı besinlere farklı açıdan bakıldığında birçoğunu vücuttaki bir parçayla bağdaştırmak mümkün olabiliyor. Bazı besinler var ki benzediği organlara iyi geliyor. Uzman Diyetisyen Şükrü Can Gülşen konu hakkında bilgiler verdi.
Tatlı Patates - Pankreas
Kan basıncını rahatlatarak pankreasın rahat çalışmasını sağlar.
Domates - Kalp
İçerdiği likopen kanıve kalbi korur ve temizler, bu sayede kalp daha iyi çalışır.
Ceviz - Beyin
İçerdiği e vitamini ve n3 yağ asidi sebebiyle tam bir beyin dostudur.
Greyfurt - Göğüs
Limonid içeriği sebebiyle tam bir göğüs kanseri karşıtıdır.
Zencefil - Mide
Mideyi temizleyerek gazı önler, ülser ve reflüyü olumlu yönde etkiler. Ayrıca mide bulantısı, hazımsızlık sorunu, kusma ve gaz problemine karşı rahatlatıcıdır.
Üzüm - Akciğer
Alveollere oksijen taşınmasını artırarak akciğerleri rahatlatır.
Mantar - Kulak
İçerdiği D vitamini sebebiyle duyma kaybının iyileşmesine yardımcı olur. Mantar ortadan ikiyi ayrıldıpında kulağa benzer.
Kereviz - Kemik
İçerdiği silisyum sebeyile kemiğin sert yapısını oluşturur.
Avokado - Uterus
İçerdiği mikro-makro elementler sayesinde rahimi temizler ve rahimağzı kanseri riskinin azlatır. Ayrıca yapılan bir araştırmada, haftada iki porsiyon yarım avokado tüketen kişilerin kalp ve damar hastalığı riskinin daha düşük olduğu ortaya konuldu.
Havuç - Göz
Havuç, beta karoten deposu olduğundan göz sağlığı için birebirdir.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.