Bohça köftesi
Malzemesi:
* 1 kg orta yağlı koyun kıyması * 1 dilim bayat ekmek * 2 adet orta büyüklükte kuru soğan
* 1 kuzu ciğeri gömleği * ½ demet maydanoz
* Tuz, karabiber
Yapılışı:
Bayat ekmek diliminin kabuklarını çıkartıp, ıslatın ve avucunuzda sıkın. Kıymayı, ıslatılmış ekmek içi, soğan ve maydanozla birlikte et makinesinde (ya da robotto) 1 kere daha çekin (veya mikser de olabilir). Tuz ve karabiber eklendikten sonra kıymayı yoğurun. Dilerseniz kıymaya ½ çay kaşığı baharat da ekliyebilirsiniz. Sıcak suda ıslatarak yumuşattığınız kuzu ciğeri gömleğini 6 cm. genişliğinde kare parçalara bölün. Her bir gömlek parçasına 1½ ceviz büyüklüğünde yuvarlanmış köfteleri koyun, küçük yuvarlak şeftali şeklinde bohçalar yapın. Köfteleri ızgara üzerine düzgün yüzeyleri üste gelecek şekilde dizin. Ateşte ya da fırında kurutmadan pişirin.
Afiyet Olsun
Malzemesi:
* 1 kg orta yağlı koyun kıyması * 1 dilim bayat ekmek * 2 adet orta büyüklükte kuru soğan
* 1 kuzu ciğeri gömleği * ½ demet maydanoz
* Tuz, karabiber
Yapılışı:
Bayat ekmek diliminin kabuklarını çıkartıp, ıslatın ve avucunuzda sıkın. Kıymayı, ıslatılmış ekmek içi, soğan ve maydanozla birlikte et makinesinde (ya da robotto) 1 kere daha çekin (veya mikser de olabilir). Tuz ve karabiber eklendikten sonra kıymayı yoğurun. Dilerseniz kıymaya ½ çay kaşığı baharat da ekliyebilirsiniz. Sıcak suda ıslatarak yumuşattığınız kuzu ciğeri gömleğini 6 cm. genişliğinde kare parçalara bölün. Her bir gömlek parçasına 1½ ceviz büyüklüğünde yuvarlanmış köfteleri koyun, küçük yuvarlak şeftali şeklinde bohçalar yapın. Köfteleri ızgara üzerine düzgün yüzeyleri üste gelecek şekilde dizin. Ateşte ya da fırında kurutmadan pişirin.
Afiyet Olsun
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.