Restoran ve Lokantaların temel hammaddesi olan kırmızı ette, son günlerde yüksek oranda fiyat artışı yaşanıyor. Temel hammaddesi kırmızı et olan restoran ve lokanta sektörü yaşanan zamlara tepkili.
Konuyla alakalı açıklama yapan Tüm Restoranlar, Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği (TÜRES) Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Bingöl, Şuan da dana etinin kilosu Avrupa Ülkelerinde 4-7 Euro, Amerika'da ortalama 4 dolara satılırken Ülkemizde 15 Dolar seviyesine yaklaştı. Bu durum en temel hammaddelerinden birisi kırmızı et olan lokantaların maliyetlerini inanılmaz ölçülerde arttırıyor'dedi. Bu artışı işletmesine zam olarak yansıtamayan ve eski fiyatlar ile satışa devam eden lokantaların zararının büyüdüğüne işaret eden Bingöl "Et fiyatlarındaki artış frenlenmediği takdirde sektörde büyük iflaslar yaşanacak, buna acilen dur denilmesi gerekiyor"dedi.
Konuyla alakalı açıklama yapan Tüm Restoranlar, Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği (TÜRES) Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Bingöl, Şuan da dana etinin kilosu Avrupa Ülkelerinde 4-7 Euro, Amerika'da ortalama 4 dolara satılırken Ülkemizde 15 Dolar seviyesine yaklaştı. Bu durum en temel hammaddelerinden birisi kırmızı et olan lokantaların maliyetlerini inanılmaz ölçülerde arttırıyor'dedi. Bu artışı işletmesine zam olarak yansıtamayan ve eski fiyatlar ile satışa devam eden lokantaların zararının büyüdüğüne işaret eden Bingöl "Et fiyatlarındaki artış frenlenmediği takdirde sektörde büyük iflaslar yaşanacak, buna acilen dur denilmesi gerekiyor"dedi.