Esenler'de 16 bin 500 aile diken üstünde
Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, ilçede yaklaşık 60 bin konutun kentsel dönüşüme girdiğini, en acil dönüştürülmesi gereken 16 bin 500 konut olduğunu söyledi.
16.08.2023 16:36:00
Haber Merkezi
Haber Merkezi





Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, ilçede yaklaşık 60 bin konutun kentsel dönüşüme girdiğini, en acil dönüştürülmesi gereken 16 bin 500 konut olduğunu söyledi. Vatandaşların, binaların da bir ömrü olduğuna odaklanması gerektiğini dile getiren Göksu, şunları söyledi: "Dönüşen konut sayımız yaklaşık 60 bin. Dönüşmesi gereken konut sayımız 92 bin 200 civarındaydı. En acil dönüştürmemiz gereken 16 bin 500 konutumuz var. Donatı alanları üzerinde oldukları için bunlar kendilerini dönüştürme imkanına sahip değiller. Yani kendisi yıksa da yerine yapamıyor. En acil olan bunları dönüştürmek. Şu anda sadece bir yılda taşıdığımız konut sayısı 4 bin. Esenler'de mahalle mahalle, sokak sokak, ne, nerede, nasıl dönüşecek, hepsi belirlendi."
Göksu, acil dönüştürülmesi gereken 16 bin 500 konuttan 10 bin 486'ünün hak sahibinin kentsel dönüşüm için belediyeyle sözleşme imzaladığını aktardı. HABER MERKEZİ
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.