Konya'da yapılan bir araştırma, Türk insanının yüzde 88'inin, geleneksel olarak duyduğu saygıya rağmen, önemli bir ekonomik değer olarak kabul edilen ekmeği doğru saklamasını bilmediğini ortaya çıkardı. Selçuk Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selman Türker, 65 milyon gibi çok büyük bir nüfusa sahip Türkiye'de, ortalama günde kişi başına 400 gram ekmek tüketildiğini söyledi.
4 Ekonomik
boyutu da var
Günlük olarak kalan ekmeğin atıl duruma düşmemesi için en iyi yöntemin buzdolabında ve derin dondurucuda saklanması olduğunu dile getiren Türker, sadece bu yöntemle ekonomiye çok büyük bir katkıda bulunabileceğini kaydetti. Türker, şöyle konuştu: "Ancak, buzdolabında çok fazla yer kaplamasından dolayı özellikle kalabalık aileler bu yönteme çok rağbet etmiyor. Öte yandan tahta ekmek dolabına ambalajsız olarak konulan ekmek, gevrekliğini korumasının yanı sıra bir süre sonra çok çabuk kuruyarak, kabuk kısmı çok sertleşmektedir. Ekmek dolabına naylon poşet içinde konulduğunda ise çok fazla yumuşama olmaktadır."
4 Ekonomik
boyutu da var
Günlük olarak kalan ekmeğin atıl duruma düşmemesi için en iyi yöntemin buzdolabında ve derin dondurucuda saklanması olduğunu dile getiren Türker, sadece bu yöntemle ekonomiye çok büyük bir katkıda bulunabileceğini kaydetti. Türker, şöyle konuştu: "Ancak, buzdolabında çok fazla yer kaplamasından dolayı özellikle kalabalık aileler bu yönteme çok rağbet etmiyor. Öte yandan tahta ekmek dolabına ambalajsız olarak konulan ekmek, gevrekliğini korumasının yanı sıra bir süre sonra çok çabuk kuruyarak, kabuk kısmı çok sertleşmektedir. Ekmek dolabına naylon poşet içinde konulduğunda ise çok fazla yumuşama olmaktadır."
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.