Diyarbakır'ın madenlerine akın var
Diyarbakır'da sermayesinin tümü ya da bir kısmı ortaklı yabancı şirket sayısı 78'e yükseldi. Bunlardan 21 şirket ile Irak ilk sırada yer alıyor. Almanya 14 şirket ile ikinci, Suriye ise 8 şirket ile üçüncü sırada. Bu şirketlerin önemli bir kısmının madencilik alanında faaliyet göstermesi dikkat çekiyor!
30.01.2022 16:19:00





Diyarbakır'da sermayesinin tümü ya da bir kısmı ortaklı yabancı şirket sayısı 78'e yükseldi. Bu şirketlerin önemli bir kısmının madencilik alanında faaliyet göstermesi dikkat çekiyor!
Almanlar ikinci sırada
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi ve Dış Ticaret Komisyon Başkanı Baran Türk, Covid-19 salgınına rağmen kentin yabancı yatırımcılar açısından cazibe merkezi olduğunu belirtti. "Bugüne kadar yurt dışından toplam 78 yatırımcı kentimizde yatırım yaptı. Bu yatırımcılardan 22'si 2018 ve 2021 yılları arasında yatırım yapmayı tercih etti" ifadelerini kullanan Türk, Hindistan'dan İrlanda'ya kadar 18 farklı ülkeden şirketin ilde faaliyet gösterdiğini atardı. Türk, şunları kaydetti: "Bunlardan 21 şirket ile Irak il sırada yer alıyor. Almanya 14 şirket ile ikinci, Suriye ise 8 şirket ile üçüncü sırada. Yabancı sermayenin en çok ilgi gösterdiği sektörlerin başında madencilik ve imalat sektörü yer alıyor."
Hangi madenler var?
Diyarbakır'da Dicle-Kurşunlu bölgesinde bakır, çinko ve kurşun madenleri; Viskül köyünde Barit; Ergani'de çimento ham maddeleri ve manganez; Kulp'ta demir; Çınar-Ballıbaba'da fosfat bulunuyor. İlde mermer yatakları ve petrol kuyuları da mevcut. HABER MERKEZİ
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.