Devekuşu yetiştiriciliğindeki sayı ile iç piyasa satışlarının son yıllarda büyük bir artış gösterdiği, ancak aynı oranda ihracat yapılamadığı gözlendi. İzmit'in Bahçecik Beldesi'ndeki devekuşu üretim ve yetiştirme çiftliği sahibi Nazif Biçer, et haricindeki diğer ürünlerin ihracının yeterli bilinç yokluğundan yapılamadığını belirterek, "8 ay besledikten sonra kesimlik hale gelen bir devekuşundan 120 kilogram civarında et alınabiliyor" dedi. Devekuşu etinin, diğer büyük ve küçükbaş hayvanların etinden daha ucuz olduğunu da ifade eden Biçer, "Etin kilosunun 4 dolar civarında olduğunu düşünürsek, devekuşu etinin şu an piyasada satılan büyük ve küçükbaş hayvanlardan daha ucuz olduğunu görürüz. Bu tür hayvanları almak ve etini yemekte nedense tereddüt ediliyor. Oysa, devekuşunun eti hem kırmızı, hem de kolesterol bakımından daha sağlıklıdır. Ayrıca, devekuşu yumurtası salgıladığı kimyasal maddeler dolayısıyla örümceklerin ağ tutmasını engeller. Bunun için, İstanbul'daki büyük camilerde birden fazla devekuşu yumurtası bulunur" dedi Nazif Biçer, palazı 85 dolardan satılan devekuşunun 1 yıllık yem ve diğer masraflarının 250 doları bulduğunu da anlatarak, satışlarda, bir devekuşundan yaklaşık 150 dolar kar elde edebildiklerini sözlerine ekledi.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.