'Dayatma ile bir çözüm olamaz'
Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Deniz ve beraberindeki Oda Yönetim Kurulu üyelerini kabul ederek görüşen KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, dayatma ile bir çözüm olamayacağını vurguladı
03.11.2020 14:36:00





Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Deniz ve beraberindeki Oda Yönetim Kurulu üyelerini kabul ederek görüşen KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, dayatma ile bir çözüm olamayacağını vurguladı. Ticaret Odası üyelerinin yaptığı katkılara ve görüşlerine her zaman önem verdiğini belirterek, katkıları için teşekkür eden Cumhurbaşkanı Tatar, "Bu makamda da sizlerle istişare içerisinde, sizlerin değerli görüşlerini almak ve ona göre siyaset üretmek, ona göre topluma liderlik etmek elbette en doğrusudur diye düşünüyorum" diye konuştu. Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasidis ile dün yaptığı görüşmenin tanışma nitelikli olduğuna işaret ederek şöyle devam etti: "Esas itibariyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkının, Kıbrıs Türk halkının beklentileri bir kere dünyada haklı yerimizi alırken mutlaka ve mutlaka önümüzdeki süreçte ambargo ve izolasyonların da gözden geçirilmesi gerekmektedir. Eğer karşı tarafta bir iyi niyet varsa, Kıbrıs'ta kalıcı bir barış beklentisi içerisindeyseler bu ambargo ve izolasyonlara bakmak lazım. Çünkü bu tecrit kabul edilemez, bu çağda bu anlayış gerçekten Kıbrıs Türk halkının kabul edeceği bir anlayış değildir."
"Bugün KKTC'ye direk uçuş yoksa, Rum tarafının vetosundan dolayı direk uçuş yoktur" diyen Ersin Tatar,
"Dayatma ile bir çözüm olamaz. Yani, Kıbrıs Türk tarafı kalkınmasın, gelişmesin, refahını bulmasın dayatma ile bir çözüm… Asla bunu Kıbrıs Türk tarafı kabul etmez, biz de kabul etmeyiz. Bunları açık ve net bütün dünyanın gözü önünde ifade etmek lazım, çünkü kabul edilecek bir tarafı yoktur" dedi.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.