Malzemeler
? Lasagne yufkası 10 adet ? Brokoli 150 gr, tereyağı 100 gr ? Yağı alınmamış süt 1 litre ? Buğday unu 60 gr, Karnıbahar 300 gr ? Kıyılmış maydanoz 1 sap ? Rendelenmiş Parmesan peyniri 2 servis kaşığı? Zevke göre tuz, biber. HAZIRLANIŞIKarnıbahar ile brokoliyi ayrı ayrı kaynatıp her ikisini de hafif diriyken süzünüz. Saplarını çıkartıp yalnızca yapraklarını bırakınız. 30 g tereyağında hafif kavurunuz. Bir başka kapta 60 g tereyağını eritip una karıştırınız. Sürekli karıştırarak karışıma sıcak süt ekleyiniz. Tuz ve biberle çeşnilendirip beş dakika kadar pişmeye bırakınız. Kalan tereyağı ile fırın tepsisini yağlayıp üç servis kaşığı beşamel (henüz hazırlamış olduğumuz süt sosu) dökünüz. Karnıbahar ve brokoli parçacıklarını ekleyip üstüne bir kat Barilla Lazanya koyunuz. Lazanya bitene dek, bir kat beşamel ve sebze bir kat Lazanya biçiminde devam ediniz. Son kat beşamel ve sebze ve serpilmiş Parmezan Peyniri olmalıdır. Tepsiyi yirmi dakika kadar veya üst tarafı çıtır çıtır olana dek 200/220 °C fırında tutunuz. Servise sunmadan önce birkaç fesleğen yaprağı ile süsleyiniz.
? Lasagne yufkası 10 adet ? Brokoli 150 gr, tereyağı 100 gr ? Yağı alınmamış süt 1 litre ? Buğday unu 60 gr, Karnıbahar 300 gr ? Kıyılmış maydanoz 1 sap ? Rendelenmiş Parmesan peyniri 2 servis kaşığı? Zevke göre tuz, biber. HAZIRLANIŞIKarnıbahar ile brokoliyi ayrı ayrı kaynatıp her ikisini de hafif diriyken süzünüz. Saplarını çıkartıp yalnızca yapraklarını bırakınız. 30 g tereyağında hafif kavurunuz. Bir başka kapta 60 g tereyağını eritip una karıştırınız. Sürekli karıştırarak karışıma sıcak süt ekleyiniz. Tuz ve biberle çeşnilendirip beş dakika kadar pişmeye bırakınız. Kalan tereyağı ile fırın tepsisini yağlayıp üç servis kaşığı beşamel (henüz hazırlamış olduğumuz süt sosu) dökünüz. Karnıbahar ve brokoli parçacıklarını ekleyip üstüne bir kat Barilla Lazanya koyunuz. Lazanya bitene dek, bir kat beşamel ve sebze bir kat Lazanya biçiminde devam ediniz. Son kat beşamel ve sebze ve serpilmiş Parmezan Peyniri olmalıdır. Tepsiyi yirmi dakika kadar veya üst tarafı çıtır çıtır olana dek 200/220 °C fırında tutunuz. Servise sunmadan önce birkaç fesleğen yaprağı ile süsleyiniz.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.