Malzemeler
? 7 yemek kaşığı tarhana,? 2 adet sivri biber,? ½ demet dereotu,? ½ su bardağı barbunya fasulyesi,? 2 diş sarmısak,? 3 yemek kaşığı tereyağ,? 1 yemek kaşığı tuzot,? 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber.
HAZIRLANIŞIBarbunyayı akşamdan ıslatıp haşlayın. Süzün. Tarhanayı tencereye alın. Üzerine 4 su bardağı su ekleyin. Biberleri ince kıyıp katın. 1 yemek kaşığı tereyağ ekleyip devamlı karıştırarak pişirin. Kıyılmış dereotu, fasulyeler ve ezilmiş sarmısakları ilave edin. Tuz katın. Kalan yağı tavada kızdırıp toz biberi ekleyin. Çorbanın üzerine gezdirin.Afiyet olsun...
? 7 yemek kaşığı tarhana,? 2 adet sivri biber,? ½ demet dereotu,? ½ su bardağı barbunya fasulyesi,? 2 diş sarmısak,? 3 yemek kaşığı tereyağ,? 1 yemek kaşığı tuzot,? 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber.
HAZIRLANIŞIBarbunyayı akşamdan ıslatıp haşlayın. Süzün. Tarhanayı tencereye alın. Üzerine 4 su bardağı su ekleyin. Biberleri ince kıyıp katın. 1 yemek kaşığı tereyağ ekleyip devamlı karıştırarak pişirin. Kıyılmış dereotu, fasulyeler ve ezilmiş sarmısakları ilave edin. Tuz katın. Kalan yağı tavada kızdırıp toz biberi ekleyin. Çorbanın üzerine gezdirin.Afiyet olsun...
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.