logo
07 NİSAN 2025

Çözümü olmayanlar demagoji yapıyor

28.03.2011 00:00:00


Acil çözüm bekleyen sorunların çözümsüz kaldığına dikkatleri çeken Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, "milli çözümü olmayan partilerin tek yapacağı iş demagojidir" dedi

12 Haziran seçimleri yaklaştıkça sorunların çözümüne dair ülkede atılan bir adım yine yok.  Bu konuda Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş'tan dikkat çekici değerlendirmeler geldi

12 Haziran seçimleri yaklaştıkça sorunların çözümüne dair ülkede atılan bir adım yine yok.  Bu konuda Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş'tan dikkat çekici değerlendirmeler geldi. Prof. Dr. Haydar Baş milli çözümü olmayan partilerin tek yapacağı iş demagojidir" dedi. Prof. Dr. Baş şöyle konuştu: "Ekonomi konularında insanlarımızın veya partilerimizin konuşabilmeleri için mutlak surette bir hazırlıklarının olması lazım. Sizin şimdi hiçbir hazırlığınız yok neyi konuşacaksınız ki. Dolayısıyla siyasilerimizin partilerini kurma aşamasında 'ben bu insanlara ne verebilirim, yani vatandaşıma ne verebilirim' bunun hazırlığını yapıp dosyalar haline getirmesi ve kendi anlayışına göre bir tez oluşturması lazım. Ama bakıyoruz siyasi partilerimize ki basmakalıp Amerika'dan, Avrupa'dan duyduklarını gördüklerini Türkiye'ye taşıyorlar, sanki oranın şartları burada varmışçasına meseleleri olduğu gibi konuşmaya çalışıyorlar. Üç yıl geçiyor, beş yıl geçiyor vatandaşın beklentileri tamamen havada kalıyor."

Seçmen plana programa bakmalıVatandaşın oy verdiği partinin kendi sorunlarına yönelik bir planı, projesi var mı, yok mu diye sorması gerektiğini söyleyen BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş şöyle konuştu: "Vatandaşımız bakacak, eğer tarımla uğraşan bir çiftçi ise diyecek ki; 'benim ekmemde, biçmemde, pazarlamamda, tohumu almamda, tarlamı sürmemde bu adamın bana kazandıracağı bir şey var mı?' Bu işin sahibi o olduğuna göre 'şunların, şunların olması lazım' diyecek. Bunların kaçta kaçını veriyor, kaçta kaçını vermiyor? Bunu sorduğu zaman görecek ki yüz meselesi varsa, yüz meselesinin hiçbir tanesine cevap bulamaz. Şimdi geliyor bu kardeşimiz yüz probleminden bir tanesine bile çözüm getirmeyen o insanla sandıkta buluşuyor ve beraber oluyor. Ondan sonra diyor ki; 'üzümüm satılmadı, çayım satılmadı, tütünüm satılmadı, buğdayım satılmadı, mısırım para etmedi.' Elbette zarar edersin, oy verdiğin partiler sana bu hazırlıkla gelmedi ki, sana bir defa bundan bahsetmedi ki. Onun için bizim bu olayı çok iyi görmemiz lazım."

Tüketimi desteklemek işlerine gelmiyorTürkiye'nin içinde bulunduğu sorunlardan çıkmasının Milli Ekonomi Modeli'nin tüm yönleriyle uygulanmasıyla mümkün olabileceğini ifade eden BTP Genel Başkanı bugüne kadar dünya üzerinde uygulanan iktisat sistemlerinin fakiri, fukarayı düşünmediğini söyledi. Prof. Dr. Haydar Baş konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bugüne kadar dünya, işine gelmediği için tüketimi devreye koymamıştır. Devamlı üretim mantığı üzerinden yola çıkmıştır. Niye? Kazanan daha fazla kazansın diye. Hiç kimse fakiri, fukarayı, garibi düşünmedi. İşte biz bütün bunları yıkma noktasında dedik ki, 'hayır bu yanlış' sürekli büyüme olması için mutlaka tüketimin olması lazım. Tüketimin olduğu yerde mutlaka üretim olur. Niye? Adam pazar buldu. İmal etti geldi sattı, ikincisini yapacak, üçüncüsünü yapacak. Ama şimdi imal ediyor geliyor pazara müşteri almıyor, elinde kalıyor, bu sefer iflaslar başlıyor. Bunun sona ermesi için modelimizin sadece Türkiye'de değil, bütün dünyada hâkim olması lazım. Onun için dikkat ederseniz bütün devletler bizim modelimizden görüş alıyorlar artı bendeki programı, projeyi, tezi kendi aralarında pay ediyorlar uygulamaya çalışıyorlar. Türkiye'de de bunu yapmaya başladılar sağ olsunlar ama ben onların yerinde olsam kaynağını gösteririm derim ki; 'işte bu filancanındır teşekkür ediyoruz'. CHP'li arkadaşımıza bu Haydar hocanın projesidir dendiği zaman 'tabi o bizim hocamız' dedi. Elbette bunu söyledikleri zaman biz de mutlu oluyoruz. Niye? Ben milletime hizmet ettim diye. Ben isterim ki, IMF'ye gitmesinler elbette bana gelsinler. Avrupa Birliğine, Amerika'ya gidip el açmasınlar bana gelsinler bizim istediğimiz bu zaten."
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
Erken seçim ve cunta açıklaması
Bahçeli'den yazılı bir açıklama daha
'3. bir yola ihtiyaç var'
Hüseyin Baş'tan çarpıcı açıklamalar
İcra dosyası sayısı patladı
Keçiler ve oğlaklar da haczedildi
CHP'nin olağanüstü kurultayı sonrası
BTP lideri Özgür Özel'i kutladı
Biri hamile iki kişi öldürüldü
Şişli'de silahlı saldırı
Hamas’tan İsrail’e roket yağmuru
‘Demir Kubbe’ çaresiz kaldı
Ara tatil sona erdi
İlk ders zili çaldı
İşte Özgür Özel'in yeni ekibi.
PM ve YDK üyeleri belli oldu
'Orta Doğu'da susturulması gereken çok şey oluyor'
Trump: 7 Ekim İran yüzünden oldu
ABD'den İsrail'e hava savunma desteği
İran hazırlığı mı yapılıyor?
İBB soruşturmasında yeni gelişme
Kaan Ketenci de tutuklandı
BUDO deniz otobüsünde yangın çıktı
BUDO'da yaşanan can pazarı kamerada
Kadıköy'de Talisca şov
Galatasaray ile puan farkı 3'e indi
Fidan'dan Özel'e 'cunta' tepkisi
'Artık haddini bil'
Bir cunta çıkışı daha!
'Cunta başkanı Erdoğan'a sesleniyorum...'
Erken seçim ve cunta açıklaması
Bahçeli'den yazılı bir açıklama daha
'3. bir yola ihtiyaç var'
Hüseyin Baş'tan çarpıcı açıklamalar
İcra dosyası sayısı patladı
Keçiler ve oğlaklar da haczedildi
CHP'nin olağanüstü kurultayı sonrası
BTP lideri Özgür Özel'i kutladı
Biri hamile iki kişi öldürüldü
Şişli'de silahlı saldırı
Hamas’tan İsrail’e roket yağmuru
‘Demir Kubbe’ çaresiz kaldı
Ara tatil sona erdi
İlk ders zili çaldı
İşte Özgür Özel'in yeni ekibi.
PM ve YDK üyeleri belli oldu
'Orta Doğu'da susturulması gereken çok şey oluyor'
Trump: 7 Ekim İran yüzünden oldu
ABD'den İsrail'e hava savunma desteği
İran hazırlığı mı yapılıyor?
İBB soruşturmasında yeni gelişme
Kaan Ketenci de tutuklandı
BUDO deniz otobüsünde yangın çıktı
BUDO'da yaşanan can pazarı kamerada
Kadıköy'de Talisca şov
Galatasaray ile puan farkı 3'e indi
Fidan'dan Özel'e 'cunta' tepkisi
'Artık haddini bil'
Bir cunta çıkışı daha!
'Cunta başkanı Erdoğan'a sesleniyorum...'
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.