logo
07 NİSAN 2025

Cenaze defnedilmeden sürücü serbest bırakıldı

Yaya geçidindeki feci kaza. Cenaze defnedilmeden gözaltındaki sürücü serbest bırakıldı

18.05.2021 10:20:00
Cenaze defnedilmeden sürücü serbest bırakıldı
Cenaze defnedilmeden sürücü serbest bırakıldı
Mersin'in Silifke ilçesinde elektrikli bisikleti ile yaya geçidinden yolun karşısına geçmeye çalışan 69 yaşındaki Latife Akyürek, süratle gelen bir otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti. Güvenlik kameralarınca saniye saniye kaydedilen kaza sonrası ölen kadının ailesi, henüz cenazenin defnedilmeden araç sürücünün serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

Edinilen bilgiye göre, 28 Nisan tarihinde Silifke'nin Taşucu Mahallesi D-400 Karayolu üzerinde meydana gelen kazada, alışverişten dönen 69 yaşındaki Latife Akyürek, elektrikli bisikletiyle yolun karşısındaki evine gitmek üzere okul önündeki yaya geçidine geldi. Trafiğin Taşucu'ndan Silifke istikametine giden bölümünü güvenli bir şekilde geçerek orta refüje ulaşan yaşlı kadın, diğer bölümü geçtiği sırada H.M.'nin kullandığı otomobilin yaya geçidinde çarpması sonucu havaya fırlayıp metrelerce savrularak yere düştü. Akyürek, kazanın ardından olay yerine sevk edilen ambulansla müdahale edilmek üzere Silifke Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Ancak nabzı duran kadın tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Tutanakta ölen kadının hatalı olduğu görüşü yer aldı



Olaydan bir gün sonra Latife Akyürek'in cenazesi yakınları tarafından defnedilirken, işlemleri tamamlanan kadın sürücü ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kaza sonra polis tutanaklarında kazanın, 'yaralamalı ve maddi hasarlı' olarak kayıtlara geçtiği, ölen Latife Akyürek'in 'trafik levhalarına, işaretlerine ve cihazlarına' riayet etmediği görüşüne yer verildi.

"30 kilometre azami hızla sınırlı bir yaya geçidinde annemize çarpıldı"

Öte yandan, olayın ardından yaşlı kadının oğlu Mahmut Salih Akyürek, ölümlü bir kaza sonrası sürücünün kısa sürede serbest bırakılmasına tepki gösterdi. Kazanın, 28 Nisan tarihinde saat 13.18 sıralarında meydana geldiğini söyleyen Salih Akyürek, "Annem elektrikli bisiklet kullanan, evin yakınında bulunan okul önündeki yaya geçidini güvenli olduğu için kullanan, dikkatli bir insandı. Biz kazadan bir süre sonra sürücünün serbest bırakıldığını duyduk. Bu bizi derinden yaraladı.

Kaza raporlarını incelediğimizde, kazanın 13.25'te gerçekleştiğinin belirtildiğini, halbuki 13.18'de olduğunu gördük. Kaza yerinin okul önündeki yaya geçidi olmasına rağmen, şehirlerarası yol gösterildiğini, etrafta cami, okul varken, meskun mahal değil, 110 kilometre süratle gidilen bir yer gibi gösterildiğini gördük. Halbuki kamaralarda ve fotoğraflarda gösterilen 30 kilometre azami hızla sınırlı bir yaya geçidinde annemize çarpıldı ve vefat etti. Biz annemizi defnetmeden, 12 saat sürmeden hızlandırılmış bir şekilde kişinin salıverildiğini gördük. Bu bizi derinden yaraladı. Annem kaza yerinde ölmesine rağmen, kaza raporlarında yaralı gösterilmesi, karşı tarafın hatalı olmadığı, elektrikli bisikletin yaya geçidini kullanabileceği halde, sanki ehliyetsiz biri önüne çıkmış gösterilip, tamamen yanlı raporlarla kişi serbest bırakılmıştır. Biz adaletin yerini bulmasını istiyoruz" dedi.

Şikayetçi oldu

Annesinin defin işlemlerinin ardından polis merkezine giderek, babası ve 3 kardeşiyle birlikte sürücüden şikayetçi olduklarına dair ifade verdiklerini anlatan Salih Akyürek, "Annemizin yaya geçidinde kazaya kurban gittiğini ve sürücünün neden serbest bırakıldığını sorma gereği duyduk. 3 Mayıs'ta yeniden Cumhuriyet Başsavcılığına şikayet dilekçesi verdim. Başsavcılıkta, daha önce vermiş olduğumuz şikayet dilekçelerinin dosyada olmadığını gördük. Biz adalet istiyoruz, başka bir şey değil" ifadelerini kullandı.

Bu arada kaza anı güvenlik kameraları tarafından da saniye saniye görüntülendi. Kamera görüntülerine göre, 69 yaşındaki Latife Akyürek, elektrikli bisikleti ile okul önündeki yaya geçidinden geçtiği sırada, süratle gelen otomobilin çarpması sonucu havaya savrularak yere düşüyor.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
İBB soruşturmasında yeni gelişme
Kaan Ketenci de tutuklandı
BUDO deniz otobüsünde yangın çıktı
BUDO'da yaşanan can pazarı kamerada
Kadıköy'de Talisca şov
Galatasaray ile puan farkı 3'e indi
Fidan'dan Özel'e 'cunta' tepkisi
'Artık haddini bil'
Bir cunta çıkışı daha!
'Cunta başkanı Erdoğan'a sesleniyorum...'
Türkiye genelinde hava soğuyacak
Nisanda kışa geri döndük
Yeniden seçildi
Geçerli tüm oyları aldı
Bir nesil felç olabilir
İsrail terörüne bir de böyle bakın
Avrupalılar silahlanma yarışı istemiyor
Roma'da on binlerce kişi toplandı
ABD halkı sokaklara döküldü
Trump ve Musk karşıtı protestolar yapılıyor
İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırıları sürüyor
13 Filistinli katledildi
Bilanço ağırlaşıyor
8 günde 72 kişi hayatını kaybetti
Sakarya'da kanlı gece
Komşu kavgası: 5 ölü, 5 yaralı
BYD'nin dev araç gemisi Türkiye'ye ulaştı
Tek seferde 7 bin otomobil getiriyor
Ara tatil bitiyor
Yarın ders zili çalacak
İBB soruşturmasında yeni gelişme
Kaan Ketenci de tutuklandı
BUDO deniz otobüsünde yangın çıktı
BUDO'da yaşanan can pazarı kamerada
Kadıköy'de Talisca şov
Galatasaray ile puan farkı 3'e indi
Fidan'dan Özel'e 'cunta' tepkisi
'Artık haddini bil'
Bir cunta çıkışı daha!
'Cunta başkanı Erdoğan'a sesleniyorum...'
Türkiye genelinde hava soğuyacak
Nisanda kışa geri döndük
Yeniden seçildi
Geçerli tüm oyları aldı
Bir nesil felç olabilir
İsrail terörüne bir de böyle bakın
Avrupalılar silahlanma yarışı istemiyor
Roma'da on binlerce kişi toplandı
ABD halkı sokaklara döküldü
Trump ve Musk karşıtı protestolar yapılıyor
İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırıları sürüyor
13 Filistinli katledildi
Bilanço ağırlaşıyor
8 günde 72 kişi hayatını kaybetti
Sakarya'da kanlı gece
Komşu kavgası: 5 ölü, 5 yaralı
BYD'nin dev araç gemisi Türkiye'ye ulaştı
Tek seferde 7 bin otomobil getiriyor
Ara tatil bitiyor
Yarın ders zili çalacak
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.