Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Mehmet Akbulut, kış aylarında gripten korunmak için genellikle narenciye ürünlerinin tüketildiğini kaydetti. Bunun en büyük nedeninin bu mevsimde narenciye ürünlerinin çok olmasından kaynaklandığını belirten Akbulut, birçok meyve ve sebzede portakal ve mandalinadan daha fazla C vitamini bulunduğunu anlattı. Bu sebzelerin tüketilmesi durumunda sadece gribe değil çok sayıda hastalığa karşı da korunmanın aktif olarak sağlanacağını ifade eden Akbulut, şunları söyledi: "Kivi, portakalın yaklaşık iki katı C vitamini içerir. Vitamin zenginliği açısından nadir bitkiler arasında yer alan kuşburnunun 100 gramında yaklaşık 2 kilo portakala eşdeğer C vitamini bulunur. Ve biber başta olmak üzere bir çok sebzenin de C vitamini değeri portakaldan fazladır."
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.