Yiyecek alışverişi tok karnına yapılmalı . Yenmemesi gereken ve yüksek enerjili besinler satın alınmamalı,. Alışverişe liste hazırlayıp çıkılmalı,. Boş zamanlarda yiyecek atıştırmak yerine egzersiz yapılmalı,. Öğün atlamadan sık aralıklarla azar azar yemek yenilmeli,. Göz önünde yiyecek bulundurulmamalı,. Yemekte küçük, salatada büyük tabak, servis yapılırken ise küçük kepçe seçilmeli, . Tabağa yenecek kadar yemek alınmalı,. Yemekler mümkün olduğunca yavaş ve iyi çiğnenerek yenmeli,. Yemek yerken başka aktiviteler yapılmamalı,. Akşam yemeğinden sonra bir şey yenmemeli.. Fiziksel aktivitelerin artırılması, yemek pişirilirken düşük enerjili olmasına dikkat edilmesi, etli yemeklere yağ konulmaması, yemeklerdeki yağ miktarının azaltılması, kızartma yerine haşlama, ızgara veya fırında pişirme yöntemlerinin tercih edilmesi, kullanılan yağ ve tuz miktarına dikkat edilmesi ve bol su içilmesi gerektiği de bildirildi.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.