Bayramda, kalp ve damar hastalıkları için hastaneye başvuranların sayısı ikiye katlanıyor.
Uzmanlar bunun bayramda tüketilen gıdalardan kaynaklandığına dikkat çekiyor. Kardiyoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Ali Özeren, kalp hastalıklarının dünyada en önemli ölüm nedenlerinden biri olduğunu hatırlatarak, sağlık boyutunda oluşan sorunların özellikle bayramdan sonra artış gösterdiğini belirtti. Kalp, damar ve şeker hastalarının zararını bildikleri halde bayramda ikram edilen yağlı yemekler, tatlı, şeker ve pastalardan uzak kalamadıklarını vurgulayan Yrd. Dr. Özeren, şunları söyledi: "Bayram süresince şeker tüketimi sonucu ortaya çıkan yüksek şeker ve kolesterolle kalp yetmezliği, koroner yetmezlik ve kalp krizleri ölüm riskini bile taşıyabiliyor. Çünkü hastalar bu sürede doktor kontrolünde hareket etmiyorlar. Diyete sağlıklı bireylerin bile dikkat etmesi gerekirken, kalp, tansiyon ve şeker hastalarının diyete uymaması ciddi boyutlarda sağlık sorunlarına yol açabilir."
Uzmanlar bunun bayramda tüketilen gıdalardan kaynaklandığına dikkat çekiyor. Kardiyoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Ali Özeren, kalp hastalıklarının dünyada en önemli ölüm nedenlerinden biri olduğunu hatırlatarak, sağlık boyutunda oluşan sorunların özellikle bayramdan sonra artış gösterdiğini belirtti. Kalp, damar ve şeker hastalarının zararını bildikleri halde bayramda ikram edilen yağlı yemekler, tatlı, şeker ve pastalardan uzak kalamadıklarını vurgulayan Yrd. Dr. Özeren, şunları söyledi: "Bayram süresince şeker tüketimi sonucu ortaya çıkan yüksek şeker ve kolesterolle kalp yetmezliği, koroner yetmezlik ve kalp krizleri ölüm riskini bile taşıyabiliyor. Çünkü hastalar bu sürede doktor kontrolünde hareket etmiyorlar. Diyete sağlıklı bireylerin bile dikkat etmesi gerekirken, kalp, tansiyon ve şeker hastalarının diyete uymaması ciddi boyutlarda sağlık sorunlarına yol açabilir."
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.