'Bardakta kısır' dünya yollarında
Öğrenci evinde çeşitli sosları karıştırarak yaptığı kısıra komşuların ilgi göstermesi üzerine ticarete atılan 25 yaşındaki uçak mühendisi Doğukan Yavuz, bardakta ürettiği kısırları ihraç etmeye hazırlanıyor
11.01.2016 00:00:00
Öğrenci evinde çeşitli sosları karıştırarak yaptığı kısıra komşuların ilgi göstermesi üzerine ticarete atılan uçak mühendisi girişimci Doğukan Yavuz, dünyaya "bardakta kısır" ihraç etmeyi planlıyor.
Kartepe'de bulunan üretim tesisinde 18 kişi istihdam eden 25 yaşındaki Yavuz, ürettiği aylık 10 bin kap kısırı İstanbul, Ankara, Kocaeli, Kayseri'deki alışveriş merkezleri ile öğrenci yurtlarında satışa sunuyor.
Yavuz, Kocaeli Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Uçak Mühendisliği Bölümü'nden mezun olduğunu belirterek, küçüklüğünden bu yana ticaret yapmayı hedeflediğini söyledi.
Üniversitede okurken arkadaşlarıyla evde sürekli farklı yemekler pişirdiklerini ifade eden Yavuz, değişik soslar deneyerek kısır yaptıklarını anlattı.
Yavuz, kısırı kadın komşularına ikram ettiklerini belirterek, "Kadınlar kısırı beğendi. Zaman zaman yaptıkları günlerde bizden kısır istiyorlardı. Biz onlara kısır gönderiyorduk onlar da bize sıcak yemek veriyorlardı. Sonra bunun ticaretini yapma fikrim oluştu. Arkadaşımla 3 yıl önce düşündüğümüz projeyi 5 ay önce hayata geçirdik. Kısırda damak tadımıza uyan özel bir sos var. Sosun şifresini de kimseye vermiyoruz. Klasik, acılı, kaşarlı ve tavuklu kısır yaptık ve üretim tesisi açtık" diye konuştu.
Bardakta kısırın patentini aldıklarını anlatan Yavuz, bu yoldan para kazanmak istediğini bildirdi.
Yavuz, hayatını kendi hayalleri doğrultusunda şekillendirmek istediğini, bu yüzden girişimci olduğunu anlatarak, "Uçak mühendisi olabilirim ama hayatımı girişimci olarak devam ettirmek istiyorum. O yüzden şirketimizi kurduk. Ürün piyasaya sunuldu, satışlar için pazarımızı oluşturduk. Mimarlara ürünümüze ait stant tasarlattık. İlk olarak İzmit'teki bir alışveriş merkezinde satışa başladık. Kısırı yiyen herkes daha sonra tekrar gelip alıyor" ifadelerini kullandı.
Özellikle gençlerin bardakta kısıra yoğun ilgi gösterdiğini vurgulayan Yavuz, şöyle devam etti:
"Girişimcilik ruhuyla çıkardığımız bardakta kısırı şu an dünya piyasasına pazarlamaya başladık. İlk etapta Endonezya ile görüşmeye başladık fakat daha sonra Ortadoğu'yu gözümüze kestirdik. Küçük bir fikirle ortaya çıkan bardakta kısır şu an dünya yollarında. Dünyaya açılmaya başladık. Çin, Pakistan, Malezya, Endonezya, Hindistan gibi ülkelerin bulgur ve pirinç tüketimi fazla o yüzden Türkiye'den daha büyük bir pazar var. Başarılı olacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.
Kartepe'de bulunan üretim tesisinde 18 kişi istihdam eden 25 yaşındaki Yavuz, ürettiği aylık 10 bin kap kısırı İstanbul, Ankara, Kocaeli, Kayseri'deki alışveriş merkezleri ile öğrenci yurtlarında satışa sunuyor.
Yavuz, Kocaeli Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Uçak Mühendisliği Bölümü'nden mezun olduğunu belirterek, küçüklüğünden bu yana ticaret yapmayı hedeflediğini söyledi.
Üniversitede okurken arkadaşlarıyla evde sürekli farklı yemekler pişirdiklerini ifade eden Yavuz, değişik soslar deneyerek kısır yaptıklarını anlattı.
Yavuz, kısırı kadın komşularına ikram ettiklerini belirterek, "Kadınlar kısırı beğendi. Zaman zaman yaptıkları günlerde bizden kısır istiyorlardı. Biz onlara kısır gönderiyorduk onlar da bize sıcak yemek veriyorlardı. Sonra bunun ticaretini yapma fikrim oluştu. Arkadaşımla 3 yıl önce düşündüğümüz projeyi 5 ay önce hayata geçirdik. Kısırda damak tadımıza uyan özel bir sos var. Sosun şifresini de kimseye vermiyoruz. Klasik, acılı, kaşarlı ve tavuklu kısır yaptık ve üretim tesisi açtık" diye konuştu.
Bardakta kısırın patentini aldıklarını anlatan Yavuz, bu yoldan para kazanmak istediğini bildirdi.
Yavuz, hayatını kendi hayalleri doğrultusunda şekillendirmek istediğini, bu yüzden girişimci olduğunu anlatarak, "Uçak mühendisi olabilirim ama hayatımı girişimci olarak devam ettirmek istiyorum. O yüzden şirketimizi kurduk. Ürün piyasaya sunuldu, satışlar için pazarımızı oluşturduk. Mimarlara ürünümüze ait stant tasarlattık. İlk olarak İzmit'teki bir alışveriş merkezinde satışa başladık. Kısırı yiyen herkes daha sonra tekrar gelip alıyor" ifadelerini kullandı.
Özellikle gençlerin bardakta kısıra yoğun ilgi gösterdiğini vurgulayan Yavuz, şöyle devam etti:
"Girişimcilik ruhuyla çıkardığımız bardakta kısırı şu an dünya piyasasına pazarlamaya başladık. İlk etapta Endonezya ile görüşmeye başladık fakat daha sonra Ortadoğu'yu gözümüze kestirdik. Küçük bir fikirle ortaya çıkan bardakta kısır şu an dünya yollarında. Dünyaya açılmaya başladık. Çin, Pakistan, Malezya, Endonezya, Hindistan gibi ülkelerin bulgur ve pirinç tüketimi fazla o yüzden Türkiye'den daha büyük bir pazar var. Başarılı olacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.