Balığın insan sağlığına dost olduğunu belirten Ege Üniversitesi (E.Ü.) Su Ürünleri Fakültesi İşleme Teknolojisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şükran Çaklı, "Balıktaki omega 3 yağ sistemi, başta kalp-damar hastalıkları olmak üzere kornear yetmezliğine, ayrıca büyümeye ve gelişmeye fayda sağlıyor" dedi. Balığın insan sağlığı açısından çok faydalı bir besin olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Şükran Çaklı, içinde A, D, B grubu vitaminlerinin, aminoasitlerin ve fosfor, iyot gibi minerallerin bulunduğunu söyledi. Bebekliğin 4'ncü ayından itibaren 50 gr'dan başlanarak balık tüketilmesinin gerekli olduğunu belirten Prof. Dr. Çaklı, "Yetişkinler haftada en az 2 defa, çocuklar ise daha sık aralıklarla balık tüketmelidir. Sindirilebilirliği de kolay olduğu için kırmızı etten daha fazla tercih edilmelidir" diye konuştu. "Balıkla birlikte süt ve ayran içilmez diye bir şey yok" diyen Prof. Dr. Çaklı, eğer balık taze ise süt ve ayranın balığın yanında içilebileceğini, fakat balık bayatsa birlikte tüketilmesinin zehirlenmeye sebep olacağını da önemle vurguladı.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.