Dünyanın en lüks ve pahalı lokantasındaki peynir, kızarmış ekmek ve portakal suyunun yanında kahvaltı masasını tamamlayan, diğer taraftan Anadolu'nun en ücra köşesinde tandır ekmeğine katık olan yumurtanın, anne sütünden sonra en değerli besin olduğu bildirildi. Komple bir gıda' olarak tanımlanan yumurtadaki proteininin vücutta en iyi şekilde kullanılan protein olduğu ve şişman zayıf her türlü bireyin, gebe ve emzikli kadınların, kansızlık, ülser ve gastrit gibi rahatsızlıkları olanların kısacası her yaşta her durumda insanın rahatlıkla tüketeceği eşsiz bir gıda maddesi olduğu vurgulandı. Yumurtanın yalnızca protein bakımından değil demir, kalsiyum, bakır, çinko gibi mineral maddelerle A vitamini, D vitamini, B2 vitamini, B vitamini bakımından da iyi bir kaynak olduğunu ifade eden uzmanlar, "Besleyici değeri yüksek, ucuz bir besin olan yumurtadan mahrum kalmamalı, beslenme alışkanlıklarımızı yumurta tüketimimizi artıracak şekilde değiştirmeliyiz" önerisinde bulundu.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.