Anavatanı Anadolu'da nesli tükenen ve geçen yıl Kayseri'deki bir işletmede üretimine yeniden başlanan Ankara tavşanına ilgi her geçen gün artıyor. 18. yüzyılda Anadolu'da nesli tükendiği belirlenen Ankara tavşanı, Almanya'da çalışan bir gurbetçinin merakı sayesinde yeniden anayurduna kavuştu.
Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nin yeniden üretimi için destek verdiği Ankara tavşanı, Kayseri'nin Hacılar İlçesi'nde kurulan bir çiftlikte geçen yıl üretilmeye başlayınca, burada yetiştirilen tavşanlar hızla yurdun dört bir tarafına yayıldı.
Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tayfur Bekyürek, çok hızlı üreyen ve her birinin yılda 1 kilo yün verdiği Ankara tavşanlarını yetiştirmek için kendilerine büyük talep geldiğini belirtti.
Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nin yeniden üretimi için destek verdiği Ankara tavşanı, Kayseri'nin Hacılar İlçesi'nde kurulan bir çiftlikte geçen yıl üretilmeye başlayınca, burada yetiştirilen tavşanlar hızla yurdun dört bir tarafına yayıldı.
Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tayfur Bekyürek, çok hızlı üreyen ve her birinin yılda 1 kilo yün verdiği Ankara tavşanlarını yetiştirmek için kendilerine büyük talep geldiğini belirtti.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.