Pullu balıkların pullarını kolayca temizleyebilmek için, pulları kazımaya başlamadan önce balıkları sirke ile ovuşturun. Pulları daha kolay temizlersiniz... Limonların taze kalmalarını sağlamak için soğuk su dolu bir kaba koyun ve bu kabı buzdolabınızın alt gözlerinden birinde muhafaza edin. Birbirlerine yapışmış duran cam bardakları ayırmak için, içte kalan bardağa soğuk su, dışta kalana da sıcak su koyun. Bardakların kırılmadan birbirlerinden ayrılmalarını sağlarsınız. Çaydanlıklarınızın kireç bağlamasını önlemek için çaydanlığı kaynar suyla doldurup tepeleme bir çay kaşığı karbonat ilave edin. Çaydanlıktaki suyun soğumasını bekleyin, sonra karbonatlı suyu döküp çaydanlığı çalkalayın. Balığın kılçığını çıkarmak için midesinden yarıp önce kuyruğuna doğru sonra da başına doğru yarmalısınız. Balığı ortasından yardıktan sonra sivri uçlu bir bıçakla omurga kemiğini balığa bağlayan bağları kesin ve bıçağı yukarı doğru hareket ettirerek omurgayı balıktan ayırın. Patateslerin çabuk pişmelerini sağlamak için, onları doğrarken enlemesine değil uzunlamasına dilimlere ayırın. Portakal, limon ve greyfurt kabuklarını, çok keskin bir bıçakla, tepeden başlayıp ince şeritler halinde hiç koparmadan kesin. Bunlarla, pastaların turtaların üzerlerini süsleyebilirsiniz. Haşlanmış sebzelerle yapacağınız salataların daha parlak renkli ve canlı görünmelerini sağlamak için, sebzeleri suda kaynatmayın. Düdükle tencerede haşlayın. Ispanak, marul, semizotu gibi yeşil yapraklı sebzeleri yıkadıktan sonra, bir süre tuzlu suda bırakın. Böylece yapraklar arasına gizlenmiş böcekler suyun üstüne çıkacaktır. Kabukları iyice sararmış olgun muzun yanına yeşil kabuklu ham muzları koyun. Ham muz, kısa sürede olgunlaşacaktır.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.