Anayasa referandumunda 'Hayır'da Yarışalım' sloganıyla çalışmalarını hızla sürdüren Bağımsız Türkiye Partisi'nin hukukçu kurmaylarından Prof. Dr. Ünal Emiroğlu, "1982 Anayasa'sına rahmet okutan bir ısmarlama Anayasa'yla karşı karşıyayız" dedi
12 Eylül'deki Anayasa referandumunda 'hayır' oyu verecek olan Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) çalışmalarına hız vererek devam ediyor. BTP Genel Başkanı Yardımcısı Anayasa hukuku uzmanı Prof. Dr. Ünal Emiroğlu Aydın'da düzenlenen bir programda vatandaşlara Anayasa değişiklik paketiyle ilgili olarak dikkat çekici açıklamalar yaptı. Prof. Dr. Emiroğlu, "12 Eylül 1980 askeri müdahalesi sonucu hazırlanan bu 1982 Anayasa'sına rahmet okutan bir ısmarlama Anayasa'yla karşı karşıyayız" şeklinde konuştu.
Hukuku ele geçirmek istiyorlar
AKP'nin hazırladığı Anayasa değişikliğinin 1982 darbe Anayasa'sına bile rahmet okutacak bir değişiklik olduğunu söyleyen BTP Genel Başkanı Yardımcısı Prof. Dr. Ünal Emiroğlu, "iktidar yargıyı tamamen ele geçirmeye çalışıyor" dedi. Prof. Emiroğlu şöyle konuştu: "Hukuku ele geçirme amacı söz konusu. Ve bunu bizim önümüze koyuyorlar. Kendi yasalarını halka da tasdik ettirmek için adeta kendi suçlarına bir iştirakçi arıyorlar."
PKK'lıların ayağına mahkeme götürülmüştü
Konuşmasında son dönemde yaşanan yargılamalara da dikkat çeken Prof. Dr. Ünal Emiroğlu terörist başı Apo'nun talimatıyla açılıma destek için Kandil Dağı'ndan gelen PKK'lı teröristlere mobil mahkeme kurulmasını da değerlendirdi. Emiroğlu şunları söyledi: "PKK'yı davet ediyoruz, davulla zurnayla karşılıyoruz. Onların ayağına mahkemeleri götürüyoruz. Seyyar mahkeme diye bir şey Türk adaletinde var mı? Olmaz. Herkes mahkemeye çağrılır, mahkeme şüphelinin ayağına gitmez. Ve kendilerinin deyimiyle ince bir ayar çekilmiştir. Türk ulusu adına karar veren bir mahkemenin bu baldırı çıplakların ayağına götürülmesini ben anlayamıyorum."
Evet demek için de sebepler var?
Vatandaşlardan referandumda 'hayır' oyu vermelerini isteyen BTP Genel Başkanı Yardımcısı Prof. Dr. Ünal Emiroğlu, "bu pakete 'evet' demek için bazı gerekçeler var" dedi ve bu gerekçeleri şöyle sıraladı: "Evet demek için de bazı gerekçeler var mı biraz da oradan bakalım. Niye 'evet' diyebiliriz bu Anayasa'ya? Recep Tayyip Erdoğan'ın padişahlığını istiyorsanız, evet deyin. Hukuk devleti yerine 'guguk devleti' istiyoruz, diyorsanız 'evet' diyebilirsiniz. Beraber yürüdük biz bu yollarda sözleriyle yola çıkan bu arkadaşlar çıkmaz sokağa girmiş durumdalar. Bunların yolsuzluklarına devam demek istiyorsanız, referandumda 'evet' diyebilirsiniz. Biz çocuklarımıza, oğullarımıza 'gemicik' alamadık. Bunlar oğullarına 'gemicik' aldılar. Bu gemicikleri, transatlantiklere değiştirmek istiyorsanız, evet deyin. Ama bunları istemiyorsanız 'hayır' demek için çok sebebimiz var.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.