Bursa'daki "Kuşatılan Türkiye" mitinginde konuşan BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, millete ait kaynakların milletin bizzat kendisine aktarılarak mevcut zulümlere, zillete son verileceğini söyledi
*Yağmur bile engelleyemedi
BTP'nin "kuşatılan Türkiye" uyarısında bulunmak için başlattığı meydan mitingleri, saatlerce yağan sağanak yağmura rağmen Bursa Gökdere meydanında devam etti. Namüsait hava şartlarına rağmen Gökdere meydanına akın eden onbinlerce Bursalı'nın BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş ile buluşmasını, miting anında bile şiddetli etkisini sürdüren sağanak yağmur engelleyemedi.
*Yağmurda verilen mesaj
Şiddetli yağmura rağmen Gökdere meydanına akın eden Bursalılara hitaben yaptığı konuşmada, BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, bu tablonun anlamını "Bu yağmurda, bu çamurda bu meydana toplandınız! 'Sayın Genel Başkanım! Yarın seçim yok. Bugün, yağmur yağmasına, çamur olmasına rağmen bizi buraya topladınız da bize bir şeyler söylemek istiyorsunuz. Niçin?' diyeceksiniz. Çünkü biz Kuvay-ı Milliye'yiz. Bunun yağmuru, çamuru, kışı, yazı yoktur" şeklinde açıkladı.
*Kaynaklar milletin olacak
"Bakınız ülke öyle kuşatılmış ki Rio Tinto gibi birçok maden şirketleri 450 bin km2'lik toprağımızı maalesef kendi tasarruflarına bedava fiyattan geçirdiler" diyen Prof. Dr. Haydar Baş, "Biz bu gidişi tersine çevireceğiz. Millet ve devlet ortaklığıyla, Türkiye'nin 3 katrilyon dolarlık maden rezervini biz işleteceğiz. Milletle devlet beraber olacak, şirketlerini kuracak, millet bunları işleterek zengin olacaktır. Bunu hiç kimseyi mağdur etmeden yapacağız. Yabancı şirketlerin de paralarını yüzde yüz kârlı surette ödeyerek, onlara da 'geriye dönün marş marş' diyecek, madenlerimizi sizlere, bu millete emanet edeceğiz" dedi. Paralar kimin cebine giriyor?Bursa Gökdere meydanında sağanak yağmura rağmen kendisi ile buluşan onbinlere hitap eden BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, kişi başına düşen gelir hesaplamalarına dikkat çekti. Bahsedilen rakamların vatandaşın cebine girmediğini belirterek "bu paralar kimin cebine giriyor?" diye sordu.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.