E.Ü. Atatürk Sağlık Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nurten Budak, yoğurdun kalitesini ve lezzetini artıracağı düşüncesiyle suyunun dökülmesinin yanlış alışkanlık olduğunu belirtti. Sağlıklı bir besin maddesi olan yoğurt suyunun dökülmeyip başka alanlarda kullanılması gerektiğine dikkat çeken Budak, şunları söyledi: "Yoğurdun suyuna sarı ve yeşilimsi rengi veren 'Riboflavin' (B2) isimli vitamindir. Yoğurdun suyunun dökülmesi ile sağlık açısından son derece faydalı olan bu vitamin boşa gitmektedir. Bu nedenle bu su kesinlikle dökülmemeli ve mutlaka süzdürülmesi gerekiyorsa başka yerlerde kullanılmadır. Örneğin ayran ve yoğurt çorbası yapımında yoğurt suyunun kullanılması, bu değerli besin kaynağının boşa gitmesini engelleyecektir."
İhtivası çok zengin
Sağlık açısından faydalı sonuçlar ortaya koyan B2 vitamini eksikliğinin, göz ve ağız kenarlarında çatlamalar ve yaralara neden olduğunu ifade eden Budak, bu tür rahatsızlıkların özellikle çocuklarda sıklıkla görüldüğüne dikkat çekti. Budak, süt ürünlerinden yapılan besinlerin güneş ışığında kurutulmasının da B2 vitamini eksikliğini artırdığını kaydetti.
İhtivası çok zengin
Sağlık açısından faydalı sonuçlar ortaya koyan B2 vitamini eksikliğinin, göz ve ağız kenarlarında çatlamalar ve yaralara neden olduğunu ifade eden Budak, bu tür rahatsızlıkların özellikle çocuklarda sıklıkla görüldüğüne dikkat çekti. Budak, süt ürünlerinden yapılan besinlerin güneş ışığında kurutulmasının da B2 vitamini eksikliğini artırdığını kaydetti.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.