Ceviz Tatlısı MALZEMELER 1 su bardağı sıvı yağ1 adet eritilmiş sana yağı1 su bardağı su Un / Kabartma tozuİçi için:250 gr ceviz içiTarçınŞekerŞerbeti için:4 bardak su3 bardak şeker1 yemek kaşığı limon suyuHAZIRLANIŞISıvı yağı, eritilmiş sana yağını, suyu, unu ve kabartma tozunu karıştırıp hamur haline getirin. Cevizi bir kabın içerisinde iyice ezin. İçine tarçın ve şekeri karıştırın. Hamuru küçük parçalara ayırıp içine karışımı ilave edip poğaça seklinde kapatın.200 C fırında yarım saat pişirin. Şerbeti için 4 bardak suya 3 bardak şeker ilave edip kaynatın. Kaynadıktan sonra içine 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyin.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.