Ünlü şefler İstanbul'da buluştu
Bu yıl 'ürün' teması ile öne çıkan Gastromasa Konferansı, İstanbul'da gerçekleştirildi.
03.12.2017 00:00:00
Konferansa İspanya'dan Joan Roca ( Dünyanın En İyi 50 Restoranı listesinin üçüncüsü), Diego Guerrero, Paco Torreblanca, Andrea Dopico, Kiko Moya ve Carlos Garcia, Peru'dan Mitsuharu Tsumura ve Virgilio Martinez, Fransa'dan Mauro Colagreco, Bangkok'tan David Thompson, İtalya'dan Gianluca Fusto ve Luigi Taglienti, Yunanistan'dan Stelios Parliaros, Japonya'dan Hiroyasu Kawate, Tayvan'dan James Chen, Bolivya'dan Kamilla Seidler, İsrail'den Ezra Kedem gibi dünyaca ünlü şefler katıldı ve konuşma yaptı.
Etkinliği düzenleyen Sözen Organizasyon'dan Gökmen Sözen, konferansa yaklaşık 2 bin kişinin katıldığını belirterek, "Türkiye coğrafyasındaki ürünler, geleneksel yemekler, sokak yemeklerine güveniyoruz, Türk gençlerine güveniyoruz. Yurt dışından gelen medya ve dünyaca ünlü şeflerden bir konuda ricamız var. Türk gençlerinin ve Türk öğrencilerini yanınızda çalışmaya ve staja alın. Bizlerle köprü kurun. Türkiye'deki gastronomi daha yukarılara çıksın" dedi.
Gastromasa Konferansı'nın bu seneki konuk şehri, UNESCO'nun Yaratıcı Şehirler Ağı'na katılan Gaziantep oldu. Local Chef etkinlikleri kapsamında, Gaziantep'in yöresel yemekleri ile ilgili workshopları gerçekleştirildi.
HABER MERKEZİ
Etkinliği düzenleyen Sözen Organizasyon'dan Gökmen Sözen, konferansa yaklaşık 2 bin kişinin katıldığını belirterek, "Türkiye coğrafyasındaki ürünler, geleneksel yemekler, sokak yemeklerine güveniyoruz, Türk gençlerine güveniyoruz. Yurt dışından gelen medya ve dünyaca ünlü şeflerden bir konuda ricamız var. Türk gençlerinin ve Türk öğrencilerini yanınızda çalışmaya ve staja alın. Bizlerle köprü kurun. Türkiye'deki gastronomi daha yukarılara çıksın" dedi.
Gastromasa Konferansı'nın bu seneki konuk şehri, UNESCO'nun Yaratıcı Şehirler Ağı'na katılan Gaziantep oldu. Local Chef etkinlikleri kapsamında, Gaziantep'in yöresel yemekleri ile ilgili workshopları gerçekleştirildi.
HABER MERKEZİ
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.