TZOB'den market araştırması
Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Kasım ayında market fiyatlarına bakıldığında; 12 üründe fiyat değişimi olmazken, 14 üründe azalma, 12 üründe ise fiyat artışı görüldüğünü ifade etti
04.12.2012 00:00:00
Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Kasım ayında market fiyatlarına bakıldığında; 12 üründe fiyat değişimi olmazken, 14 üründe azalma, 12 üründe ise fiyat artışı görüldüğünü ifade etti. Bayraktar, üretici fiyatlarına bakıldığında ise 10 üründe fiyatların bir ay öncekine göre değişmediğini, 14 üründe azalma, 10 üründe ise fiyat artışları meydana geldiğini bildirdi. Bayraktar yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Ziraat Odaları Birliği olarak, üreticiden tüketiciye, halkın tamamını yakından ilgilendiren gıda fiyatlarındaki değişimleri takip etmeye ve kamuoyunu doğru bilgilendirme amacıyla açıklamalar yapmaya devam ettiklerini bildirdi. Bayraktar, Kasım ayındaki market fiyatlarına bakıldığında; 12 üründe fiyat değişimi olmazken, 14 üründe azalma, 12 üründe ise fiyat artışı olduğunu belirtti. Kasım ayında kuzu eti, kabak, maydanoz, kuru soğan, patates, elma, nohut, kuru incir, süt, zeytin, mısırözü yağı ve ayçiçeği yağı market fiyatlarında değişim görülmediğini, fiyat düşüşünün yüzde 21.25 ile en fazla mandalinada olduğunu bildiren Bayraktar, şunları kaydetti: “Mandalinadaki fiyat düşüşünü yüzde 19.44 ile yeşil soğan, yüzde 18.56 ile pırasa, yüzde 11.99 ile ıspanak, yüzde 10.13 ile domates, yüzde 5.16 ile marul, yüzde 3.27 ile sivri biber, yüzde 2.84 ile kuru kayısı, yüzde 2.50 ile limon, yüzde 2.39 ile yumurta, yüzde 1.74 ile tavuk eti, yüzde 1.53 ile havuç, yüzde 0.73 ile antep fıstığı ve yüzde 0.45 ile kuru fasulye izledi. Market fiyatlarında en fazla fiyat artışı ise yüzde 18.32 artışla yeşil fasulyede görüldü. Yeşil fasulyedeki fiyat artışını yüzde 14.77 ile salatalık, yüzde 14.13 ile armut, yüzde 8.73 ile patlıcan, yüzde 4.03 ile kuru üzüm, yüzde 2.24 ile toz şeker, yüzde 2.11 ile pirinç, yüzde 1.90 ile fındık, yüzde 1.80 ile yeşil mercimek, yüzde 1.04 ile kırmızı mercimek, yüzde 0.80 ile dana eti, yüzde 0.26 ile zeytinyağı takip etti.” HABER MERKEZİ.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.