Turist HD'den vazgeçmiyor
Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkan Yardımcısı Kaan Kavaloğlu, "Her şey dahil (HD) sisteminde deniz, kum, güneşin yanına salgınla birlikte hijyen de eklendi" dedi. Antalya'da oteller 'her şey dahil' sistemiyle çalışırken; Bodrum, Marmaris ve Fethiye'de 'oda + kahvaltı' öne çıkıyor.
11.07.2021 16:37:00





Covid-19 süreciyle sağlıklı ve güvenli tatilin adresi olan Antalya'da, konaklama sektörünün salgına rağmen başarılı şekilde uyguladığı ve her türlü seçeneğin pakette sunulduğu 'her şey dahil (HD)' sistemine turistler ilgi gösteriyor. Türkiye'nin turistik bölgeleri içinde Antalya dışında 'her şey dahil' sistemini uygulayan az sayıda otel bulunuyor. Bodrum, Marmaris ve Fethiye gibi tatil beldeleriyle öne çıkan Muğla ile Kuşadası ve Diidm ile öne çıkan Aydın; Alaçatı ve Çeşme ile öne çıkan İzmir; Ayvalık ile öne çıkan Balıkesir'de tesisler ağırlıklı olarak 'oda+kahvaltı' şeklinde hizmet veriyor.
Antalya'nın alameti farikası!
Dünyada 'her şey dahil' sistemini en iyi uygulayan şehir olarak bilinen Antalya'daki otellerde, her öğünde 100'lerce çeşit yiyecek ve içecek hazırlanarak, spordan eğlenceye aktivitelerden saunaya kadar her alanda misafire seçenekler sunuluyor. Ancak bazen bu kadar yiyecek arasında malzeme kalitesi aşağı çekildiğinden 'damak tadına uygun' bir şey bulmak da mümkün olmuyor. Gerçi bazı oteller, konaklayan her ülke misafirinin kültürüne göre yiyecek içecek, aktivite düzenleyerek her turistin memnuniyetine önem veriyor.
Hijyen de eklendi
Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkan Yardımcısı Kaan Kavaloğlu, turizm sezonunun Aralık ayına kadar süreceğini söyledi.
Misafirlerin sağlıklı tatil yaptığını vurgulayan Kavaloğlu, "Dünyada her şey dahil sistemini uygulayan en iyi destinasyonuz. Her şey dahil sisteminde deniz, kum, güneşin yanına salgınla birlikte hijyen de eklendi" dedi. Belek Turizm Merkezi'ndeki bir otelin operasyon müdürü Levent Mecit de salgınla birlikte tesislerinde tedbirleri üst düzeye çıkarıp seçenekleri artırdıklarını bildirdi. Temassız sistemlere yatırım yaptıklarına değinen Mecit, "Uluslararası alanda yapılan bir çalışmaya göre dünyada her şey dahil sistemini en iyi uygulayan 5 otelin 4'ü Türkiye'de, bunun da 3'ü Antalya'da" ifadesini kullandı. Turizmde 'her şey dahil' sisteminin geliştiricisi olarak bilinen Cem Kınay da, paketin yiyecek içeceklerden spora, eğlenceden saunaya kadar farklı kısımları kapsadığını söyledi.
Turistin ücretini ödediği tatile nelerin dahil olduğunu bildiğini, bütçesini ona göre belirlediğini aktaran Kınay, "Her şey dahilin bu kadar başarılı olma sebebi hizmetin içeriğinin, ne ödeneceğinin bilinmesidir. Bunların hepsini ayrı ayrı satın alsa çok yüksek fiyat çıkar. 'Her şey dahil' sistemi, turiste seyahat özgürlüğü yaratıyor. Kafasında 'Ne yiyeceğim, ne alacağım, ne kadar tutacak' endişesi olmuyor. Misafire seçebilme imkanı sunuyor" diye konuştu.
Milliyete göre yemek!
Lüks bir otelin şefi Fethi Sercan Erdoğan ise misafirler için 'her şey dahil' sisteminin avantajlı olduğunu, özellikle salgın döneminde daha da ön plana çıktığını kaydetti. Misafirlere istedikleri yemekleri sunduklarını anlatan Erdoğan, "Her ülkeden gelecek misafirin portföyüne göre üretim yapıyoruz. Günlük misafir sayılarını alınıp milliyetlerini belirliyoruz. Misafirin milliyetlerine göre yemek menülerimizi belirliyoruz. Her milliyetten kişi istediği çeşitte, tarzda yemek bulabiliyor. Her öğünde 300'ün üzerinde çeşit çıkarıyoruz" dedi. YENİ MESAJ / AA
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.