Sırrı "Payitaht"ta saklı Osmanlı çayı
Bursalı bir baharatçı tarafından zencefil, havlıcan, hibiskus, ıhlamur, karanfil, limon, portakal, tarçın, elma ve kekik gibi 22 çeşit baharattan hazırlanan, şeker yerine balla tatlandırılan Osmanlı çayı, Bursa ve İstanbul'da tüketenlerin içini ısıtıyor.
09.12.2016 00:00:00
İçeriği ve karışım oranları sır gibi saklanan Osmanlı çayı, şifasıyla kış hastalıklarına karşı koruyucu olduğu gerekçesiyle özellikle soğuk havalarda sıklıkla tüketiliyor. Demliğin içine yerleştirilen süzgece bir miktar konulduktan sonra sıcak suyla demlenen Osmanlı çayı, yaklaşık 5 dakika sonra içilmeye hazır hale geliyor. Vücutta rahatlatıcı bir etki bırakan, koyu pembe rengindeki bu çay, içeriğinde birçok vitamin ve minerali de barındırıyor. Baharatçı, "Osmanlı çayında, bildiğimiz kökler, meyve kuruları ve otlar var. 22 çeşitten oluşuyor. İçeriği tabii ki bizde saklı. Osmanlı çayı, C vitamini yüklüdür. Tansiyona da çok iyi gelir. Osmanlı zamanındaki gibi balla tatlandırılır. Bu yüzden de Osmanlı damak tadını andıran bir lezzeti vardır. AA
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.