Sirke anası evde nasıl saklanmalı?
Sirke anası, ev yapımı sirke üretiminde kullanılan doğal bir mayadır. Sirke anası, doğal fermantasyon sonucunda sirke üzerinde oluşan jelatimsi bir tabakadır
22.07.2024 15:48:00
Yenal Arman
Yenal Arman





Sirke anası, ev yapımı sirke üretiminde kullanılan doğal bir mayadır. Sirke anası, doğal fermantasyon sonucunda sirke üzerinde oluşan jelatimsi bir tabakadır. İçme suyu, şekerli doğal meyveler ve nohut türevi bakliyatlar kullanılarak sirke anası yapılabilir. Sirke anasının rengi, kullanılan malzemelere göre değişiklik gösterir.
Sirke anası üretmek için meyveleri bol suyla yıkayın ve küçük parçalara doğrayın. Cam kavanoza doğradığınız meyveleri koyun. Üzerine nohut ve içme suyu ekleyin, kaşıkla karıştırın. Kavanozun ağzını temiz bir tülbentle örtün.
Işık almayan serin bir yerde 20 gün boyunca muhafaza edin. 20 günün sonunda jelatimsi bir tabaka oluşacaktır, işte bu sirke anasıdır. Peki sirke anası nasıl saklanır? Sirke anasını bir cam kavanoza aktarın. Üzerine sirke ekleyin ve ağzını sıkıca kapatın. Serin ve karanlık bir yerde muhafaza edebilirsiniz. Sirke anasını doğru koşullarda saklayarak, diğer sirkelerin yapımında kullanabilirsiniz.
Sirke anası üretmek için meyveleri bol suyla yıkayın ve küçük parçalara doğrayın. Cam kavanoza doğradığınız meyveleri koyun. Üzerine nohut ve içme suyu ekleyin, kaşıkla karıştırın. Kavanozun ağzını temiz bir tülbentle örtün.
Işık almayan serin bir yerde 20 gün boyunca muhafaza edin. 20 günün sonunda jelatimsi bir tabaka oluşacaktır, işte bu sirke anasıdır. Peki sirke anası nasıl saklanır? Sirke anasını bir cam kavanoza aktarın. Üzerine sirke ekleyin ve ağzını sıkıca kapatın. Serin ve karanlık bir yerde muhafaza edebilirsiniz. Sirke anasını doğru koşullarda saklayarak, diğer sirkelerin yapımında kullanabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.