logo
08 ŞUBAT 2026

Sarıca, mağlubiyeti top kayıplarına bağladı

Karşıyaka Başantrenörü Ufuk Sarıca, Beşiktaş yenilgisini değerlendirdi

27.10.2024 11:40:00
Anadolu Ajansı
Sarıca, mağlubiyeti top kayıplarına bağladı
Sarıca, mağlubiyeti top kayıplarına bağladı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde deplasmanda Beşiktaş Fibabanka'ya 89-82 mağlup olan Karşıyaka'nın başantrenörü Ufuk Sarıca, "Bütün maçı fazla top kaybıyla geçirdik, biz bu kadar top kaybı yapan bir takım değiliz." dedi.

Sarıca, yaptığı açıklamada, Beşiktaş karşısında eksik oynamalarına rağmen iyi mücadele ettiklerini belirtti. Ancak maçın son 4-5 dakikalık bölümünü iyi oynayamadıklarını aktararak, şunları kaydetti: "Oralarda hem hücum düzenimiz aksadı hem de top kaybımız fazla oldu. Bütün maçı fazla top kaybıyla geçirdik, biz bu kadar top kaybı yapan bir takım değiliz. Hakemlerin yanlış değerlendirdiği, izin verdiği sertlikler de son kısımda etken oldu. Ama her şeyden öte takımımın bu zor deplasmandaki mücadelesinden memnunum. Kenan 5 faul alınca kısa pozisyonunda sıkıntı çektik. Zaten Sean ve Thomas da yok. Bir an önce buraları doldurmamız lazım. Çok formda ve çok iyi kurulmuş bir kadromuz var. Çok karakterli bir takımız. Bundan sonrasını bir an önce, hızlı bir şekilde planlamamız lazım. Geçen hafta bir adım atıldı ama bunun devamı gerekiyor."

Ligde 4. maçında 2. yenilgisini alan Karşıyaka, 2 Kasım Cumartesi günü Galatasaray'ı konuk edecek. Yeşil-kırmıızlı ekip, bu müsabakadan önce Basketbol Şampiyonlar Ligi C Grubu 3. maçında 30 Ekim Çarşamba günü Yunanistan'ın Rodos Adası'nda Kolossos H Hotels'le karşılaşacak. AA

Shomurodov, gol krallığı yarışında zirveye ortak oldu

RAMS Başakşehir'in Özbek futbolcusu Eldor Shomurodov, Eyüpspor karşısında attığı golle Trendyol Süper Lig'deki gol sayısını 15'e çıkardı ve krallık yarışında Nijeryalı futbolcu Paul Onuachu'yu yakaladı

08.02.2026 16:47:00
İhlas Haber Ajansı
Shomurodov, gol krallığı yarışında zirveye ortak oldu
Shomurodov, gol krallığı yarışında zirveye ortak oldu
RAMS Başakşehir'in Özbek futbolcusu Eldor Shomurodov, Eyüpspor karşısında attığı golle Trendyol Süper Lig'deki gol sayısını 15'e çıkardı ve krallık yarışında Nijeryalı futbolcu Paul Onuachu'yu yakaladı.

Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında RAMS Başakşehir, deplasmanda Eyüpspor'u 2-1 mağlup etti. Mücadelenin 53. dakikasında takımının ikinci golünü kaydeden Özbek futbolcu Shomurodov, gol krallığı yarışında Trabzonspor'un Nijeryalı futbolcusu Paul Onuachu ile gol sayısını eşitleyerek zirveye ortak oldu.

30 yaşındaki futbolcu, bu sezon Beşiktaş, Alanyaspor, Konyaspor, Galatasaray, Kocaelispor, Gençlerbirliği, Trabzonspor, Kasımpaşa, Samsunspor, Gaziantep FK, Fatih Karagümrük, Çaykur Rizespor ve Eyüpspor'a karşı 1'er gol atarken, Antalyaspor ağlarını ise 2 kez havalandırdı.

Özbek futbolcu ayrıca Fatih Karagümrük, Samsunspor, Gaziantep FK, Kayserispor ve Çaykur Rizespor maçlarında 1'er asistle takımına katkı sağladı.

Onuachu, ilk dönemdeki performansını yakaladı

Trabzonspor'da kiralık olarak forma giydiği 2023-2024 sezonunda gösterdiği mücadeleyle iz bırakan ve sezon başında bonservisiyle transfer edilen Nijeryalı santrfor Paul Onuachu, skorer performansına kaldığı yerden devam ediyor

08.02.2026 16:39:00
AA
Onuachu, ilk dönemdeki performansını yakaladı
Onuachu, ilk dönemdeki performansını yakaladı
Trabzonspor'da kiralık olarak forma giydiği 2023-2024 sezonunda gösterdiği mücadeleyle iz bırakan ve sezon başında bonservisiyle transfer edilen Nijeryalı santrfor Paul Onuachu, skorer performansına kaldığı yerden devam ediyor.

Bordo-mavili ekipte 2023-2024 sezonunda forma giydiği 21 maçında 15 gol atan Nijeryalı santrfor, bu sezon bonservisiyle geldiği takımda 21 haftada görev yaptığı 18 karşılaşmada aynı gol sayısına ulaşmayı başardı.

İlk döneminde maç başına 0,71 gol ortalamasıyla sezonu tamamlayan bordo-mavili futbolcu, bu sezonun geride kalan bölümünde ise 0,83 gol ortalaması yakaladı.

Süper Lig'de son olarak Samsunspor ile oynadıkları maçta attığı 2 gol ile galibiyetle önemli rol oynayan Onuachu, gol krallığında da zirvede yer aldı.

Gollerin yüzde 36'ına imza attı

Paul Onuachu, Süper Lig'de takımının gollerinin yüzde 36'sına imza attı.

Ligde 21 maçta 41 kez rakip fileleri havalandıran Karadeniz ekibinde Nijeryalı futbolcu, 15 golle en skorer oyuncu olarak öne çıktı.

Onuachu'nun golleri

Süper Lig'in ilk haftasında sahasında Kocaelispor'u 1-0 mağlup ederek sezona 3 puanla başlayan Karadeniz ekibinin galibiyet golünü atan Onuachu, 1-1 berabere biten 4. haftadaki Samsunspor ve 6. haftadaki Gaziantep FK maçlarında da takımı adına ağları havlandıran isim oldu.

Nijeryalı santrfor, 7. haftada 4-3 kazanılan Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük maçında iki, 8. haftadaki 4-0 galip gelinen Zecorner Kayserispor ile 9. haftada 2-1 üstünlük sağlanan Çaykur Rizespor müsabakalarında da birer gol kaydetti.

Ligin 12. haftasında 1-1 biten Corendon Alanyaspor maçında takımının tek golüne imza atan Nijeryalı oyuncu, 13. haftada 4-3 kazanılan RAMS Başakşehir müsabakasında bir, 14. haftada 3-1 üstün gelinen TÜMOSAN Konyaspor karşılaşmasında da iki gol attı.

Cezası ve Afrika Uluslar Kupası nedeniyle 3 maç takımdan ayrı kalan Onuachu, döndükten sonra gollerine kaldığı yerden devam etti.

Bordo-mavili futbolcu, 2-1 galip gelinen 19. haftadaki Kasımpaşa maçı ile 1-1 beraberlikle tamamlanan 20. haftadaki Hesap.com Antalyaspor karşılaşmasında birer, 21. haftada 3-0 kazanılan Samsunspor müsabakasında da iki gol attı.

Ligde 45 puanı bulunan bordo-mavili takım, Onuachu'nun gol attığı 12 maçta 8 galibiyet, 4 beraberlik elde etti. Bu maçlarda yenilgi yaşamayan Karadeniz ekibi, 28 puan elde etti.

45 maçta 33 gol

Paul Onuachu, Trabzonspor formasıyla 45 resmi karşılaşmada 33 gole imza attı.

Nijeryalı futbolcu, 2023-2024 sezonunda ligde 21 maçta 15, Ziraat Türkiye Kupası'nda da 4 karşılaşmada 2 olmak üzere toplam 25 müsabakada 17 kez rakip fileleri havalandırdı.

Onuachu, bu sezon da ligde 18 mücadelede 15, Ziraat Türkiye Kupası'nda 2 karşılaşmada 1 gol kaydetmeyi başardı.

Gaziantep FK, yarın Kasımpaşa'yı konuk edecek

Gaziantep FK, Trendyol Süper Lig'in 21. haftası yarın sahasında Kasımpaşa ile karşılaşacak.

08.02.2026 11:55:00
AA
Gaziantep FK, yarın Kasımpaşa'yı konuk edecek
Gaziantep FK, yarın Kasımpaşa'yı konuk edecek
Gaziantep FK, Trendyol Süper Lig'in 21. haftası yarın sahasında Kasımpaşa ile karşılaşacak.

Gaziantep Büyükşehir Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak maçı, hakem Mehmet Türkmen yönetecek.

Ligdi oynadığı 20 karşılaşmada 6 galibiyet ile 7'şer beraberlik ve mağlubiyet yaşayan kırmızı-siyahlı ekip, topladığı 25 puanla 8. sırada yer alıyor.

Güneydoğu temsilcisi, bu maçlarda rakiplerine 27 gol atarken kalesinde 34 gole engel olamadı.

Gaziantep FK'de sakatlığı bulunan Mbakata yarınki maçta görev yapamayacak. Tedavisi tamamlanan Abena ise kadrodaki yerini alacak.

Güneydoğu ekibi, daha önce Kasımpaşa ile oynadığı maçların 5 galibiyet, 4 beraberlik ve 4 mağlubiyetle ayrıldı.

Süper Lig'deki 20 maçta 3 galibiyet, 7 beraberlik ve 10 mağlubiyeti bulunan Kasımpaşa ise 16 puanla 16. sırada yer alıyor.

Thomas Reis: 'Performansımız nedeniyle hayal kırıklığı yaşıyorum'

Samsunspor Teknik Direktörü Thomas Reis, Trabzonspor maçında gösterdikleri performans dolayısıyla hayal kırıklığı yaşadığını dile getirdi

08.02.2026 11:31:00
İhlas Haber Ajansı
Thomas Reis: 'Performansımız nedeniyle hayal kırıklığı yaşıyorum'
Thomas Reis: 'Performansımız nedeniyle hayal kırıklığı yaşıyorum'
Samsunspor Teknik Direktörü Thomas Reis, Trabzonspor maçında gösterdikleri performans dolayısıyla hayal kırıklığı yaşadığını dile getirdi.

Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında Samsunspor, konuk ettiği Trabzonspor'a 3-0 mağlup oldu. Samsunspor Teknik Direktörü Thomas Reis, maç sonu düzenlenen basın toplantısında karşılaşmayı değerlendirdi. Mağlup oldukları için üzgün olduklarını dile getiren Thomas Reis, "Sonuç sebebiyle değil, performansımız nedeniyle hayal kırıklığı yaşıyorum. Trabzonspor hak ettiği bir galibiyet aldı. Biz birçok şeyi eksik yaptık. İyi oynadığımız bölümler vardı. Sonrasında iyi de oynadık ama beklemediğimiz bir gol yedik. Ortaları engelleyemedik. Sık sık orta yapacaklarını biliyorduk ama engel olamadık. İkinci yarı iyi oynamaya başlarken tekrar gol yedik. Son maçlarda ne yazık ki çok gol atan bir takım değiliz" dedi.

Takımın maçı isabetli şut atamadan bitirmesiyle alakalı soruyu cevaplayan Reis, "Sebep kalite diyebilirim. İlk yarıda 1 pozisyon yakaladık. İkinci yarıda da bir pozisyon yakaladık. Bir sistem değişikliğine gittik. Çift forvete döndük. Bu forvetlere top ulaşmadığında, 5 forvetle de oynasanız gol atamazsınız. Öne oynamak yerine daha çok geri pas yaptık. Performans sebebiyle hayal kırıklığı yaşıyorum. Bu kadar çok geriye oynarsanız, performans anlamında da sıkıntı yaşarsınız. Bizim yaptığımız ortalar ile Trabzonspor'un ortalarına bakarsanız aradaki kalite farkını görürsünüz. Bu eksiklik üzerine çalışmamız gerekiyor" diye konuştu.

"Transfer döneminde daha kaliteli bir oyuncu alabilirdik"

Ara transfer döneminin nasıl geçtiğine yönelik soruya da cevap veren Reis, "Transfer dönemi dün bitti. Yeni bir fırsat olsa kalite anlamında daha kaliteli bir oyuncu alabilirdik. Elimizdeki kadro ile daha çok çalışmamız gerekiyor. En iyi performansı her maçta gösteremeyebilirsiniz ama sonuna kadar mücadele etmeniz gerekiyor. Trabzonspor ikili mücadelelerde bizden daha iyiydi. Aynı zamanda hızlı da oynadılar. Ne yazık ki Kante ve Sterling gibi oyuncular alamadık. Elimizdeki oyuncularla çalışmamız gerekiyor. Umarım çok iyi bir performansı Antalyaspor maçında gösteririz" şeklinde konuştu.

Teknik adamlık performansına yönelik eleştiriye yanıt veren 52 yaşındaki teknik adam, "Kötü sonuçların bir sebebi de ben olabilirim. Sonuçta takımda sorumlu benim. Kanat sorunu bazı maçlarda oldu. Yeni oyuncular aldık. Bugünkü maça iyi hazırlandık. Taktiğimiz iyiydi. Ne yazık ki taktiğimiz gereği normal şeyleri bile yapamadık. Bu kadar top kaybederseniz sıkıntı yaşarsınız. Bu eksikler üzerine antrenmanlar yapacağız.

Şubat bizim için zorlu geçecek. 3 kulvarda mücadele edeceğiz. Daha iyi bir performans göstermek için en iyisini yapacağız. Ben de hoca olarak en iyisi için çabalayacağım. Takımın genelinde Drongelen iyiydi ama diğer oyuncular günlerinde değildi. O nedenle sıkıntı yaşadık. Ayrıca Ndiaye de çok iyi bir maç çıkarttı. Diğer oyuncuların performansı bu oyunculara yaklaşamadığı için bugünkü sonuç ortaya çıktı. En iyi ofansif oyuncumuzu gönderdik. Onun yerini doldurmak da kolay olmadı, böyle bir sıkıntı yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Beşiktaş'ta ‘değişim’ 7 yeni isimle sürdü

Beşiktaş'ta sezonun ikinci transfer ve tescil döneminde kadroya 7 yeni isim dahil edilirken 9 futbolcuyla yollar ayrıldı

08.02.2026 00:10:00
AA
Beşiktaş'ta ‘değişim’ 7 yeni isimle sürdü
Beşiktaş'ta ‘değişim’ 7 yeni isimle sürdü
Beşiktaş'ta sezonun ikinci transfer ve tescil döneminde kadroya 7 yeni isim dahil edilirken 9 futbolcuyla yollar ayrıldı.

Son yıllarda istikrarsız performans sergileyen, bu sezon da zirvenin uzağında kalan siyah-beyazlılar, "sorunlar yaşadığı" transfer döneminde takıma 7 takviye yaptı.

Beşiktaş, 2 Ocak tarihinde başlayıp dün sona eren kış transfer döneminde kaleye, savunmaya, orta sahaya ve santrfor bölgesine toplam 7 transfer gerçekleştirdi.

Siyah-beyazlılar, önemli isimler Tammy Abraham, Rafa Silva, Mert Günok, Demir Ege Tıknaz ve Gabriel Paulista ile vedalaşırken kaleci Devis Vasquez, savunmacılar Amir Murillo, Emmanuel Agbadou ve Yasin Özcan, orta saha oyuncuları Junior Olaitan ve Kristjan Asllani ile santrfor Hyeon-gyu Oh'u transfer etti.

Beşiktaş, Emmanuel Agbadou'dan vazgeçmedi

Siyah-beyazlılar, devre arası transfer döneminin başından bu yana gündeminde yer alan Fildişi Sahilli stoper Emmanuel Agbadou'yu son gün kadrosuna kattı.

Agbadou'da ısrarını sürdüren Beşiktaş yönetimi, oyuncuyu 18 milyon avro karşılığında siyah-beyazlı renklere bağladı.

Wolverhampton'dan transfer edilen Agbadou ile 4,5 yıllık sözleşme imzalandı.

Savunmaya üç transfer

Beşiktaş, kış transfer döneminde savunmaya üç oyuncu transferi yaptı.

Aston Villa'dan Tammy Abraham transferine karşılık kiralanan Yasin Özcan'ın yanı sıra siyah-beyazlılar, Marsilya'dan sağ bek Amir Murillo'yu ve Wolverhampton'dan Emmanuel Agbadou'yu kadrosuna kattı.

Kaleye takviye

Beşiktaş, kış transfer döneminin son gününde kalesini de güçlendirdi.

Siyah-beyazlılar, Roma forması giyen Devis Vasquez'in bonservisini sezon sonuna kadar kiraladı.

Orta sahaya iki imza

Beşiktaş, orta sahasını ise iki yeni transferle güçlendirdi.

Siyah-beyazlılar, transfer döneminde Inter'den Arnavut oyuncu Kristjan Asllani'yi kiralık kadrosuna katarken Göztepe'den Beninli futbolcu Junior Olaitan ile 1 yılı opsiyonlu 4,5 yıllık sözleşme imzaladı.

Abraham gitti, Hyeon-gyu Oh geldi

Siyah-beyazlılar, santrfor bölgesine ise Tammy Abraham'ın ayrılığı sonrasında önemli bir ismi getirdi.

Beşiktaş, Belçika ekibi Genk'te forma giyen Hyeon-gyu Oh'u 14 milyon avro karşılığında renklerine bağladı.

Siyah-beyazlı takım, Güney Koreli futbolcu ile 3,5 yıllık sözleşme imzaladı.

Transferler Antalya kampına yetişmedi

Beşiktaş'ta transferler takımın devre arası kampına yetişmedi.

Siyah-beyazlılar, 2-9 Ocak tarihlerinde devre arası kamp çalışmalarını Antalya'da gerçekleştirdi.

Transferde "hata yapmak istenmediğini" her fırsatta dile getiren siyah-beyazlı yönetim, uzun uğraşlar sonucunda kadrosunu 7 takviyeyle güçlendirdi.

Son gün 3 transfer

Beşiktaş'ta transferin son gününde takıma 3 takviye birden yapıldı.

Siyah-beyazlılar, dün (6 Şubat) sırasıyla Emmanuel Agbadou, Amir Murillo ve Devis Vasquez transferlerini duyurdu.

9 oyuncu ile yollar ayrıldı

Siyah-beyazlı takımda sezon başında olduğu gibi yine birçok oyuncuyla yollar ayrıldı.

Beşiktaş, devre arası transfer döneminde kaleci Mert Günok'un yanı sıra savunmacılar Gabriel Paulista, David Jurasek ve Jonas Svensson ile vedalaştı. Orta saha oyuncusu Demir Ege Tıknaz'ı Braga'ya bonservisiyle gönderen siyah-beyazlılar, hücumda ise Tammy Abraham ve Rafa Silva ile yollarını ayırdı.

Öte yandan sezonun ilk yarısında Serikspor'da görev yapan Emrecan Terzi, ikinci devrede Sakaryaspor'da forma giyecek. Sezon başında Brezilya ekibi Athletico Paranaense'ye kiralanan Elan Ricardo ise 2025-26 sezonu sonuna kadar Kolombiya takımlarından Deportes Tolima'ya geçici transfer oldu.

Adalı dönemindeki transfer sayısı 21 oldu

Beşiktaş, başkan Serdal Adalı dönemindeki transfer sayısını 21'e çıkardı.

Adalı'nın göreve başladığı dönemde kış transferinde 2 oyuncu kadrosuna katan siyah-beyazlılar, sezon başında ise 12 oyuncuyu renklerine bağladı. Beşiktaş, geride kalan devre arası transfer döneminde de 7 takviye yaptı ve toplam sayı 21'e ulaştı.

Siyah-beyazlılar, Serdal Adalı yönetiminde bugüne dek Keny Arroyo, Elan Ricardo, Tiago Djalo, David Jurasek, Rıdvan Yılmaz, Taylan Bulut, Gökhan Sazdağı, Orkun Kökçü, Wilfred Ndidi, Tammy Abraham, El Bilal Toure, Vaclav Cerny, Cengiz Ünder, Jota Silva, Yasin Özcan, Kristjan Asllani, Junior Olaitan, Hyeon-gyu Oh, Emmanuel Agbadou, Amir Murillo ve Devis Vasquez'i renklerine bağladı.

Beşiktaş, söz konusu üç transfer döneminde 1 kaleci, 2 sol bek, 3 stoper, 3 sağ bek, 3 santrfor, 4 kanat ve 5 orta saha oyuncusunu transfer etti.

Demir Ege ve Abraham'dan 28 milyon avro kazanç

Beşiktaş, devre arasında yollarını ayırdığı Demir Ege Tıknaz ve Tammy Abraham'dan 28 milyon avro bonservis geliri elde etti.

Sezon başında Roma'dan kiralanan Tammy Abraham'ın 13 milyon avroluk satın alma opsiyonunu kullanan siyah-beyazlılar, İngiliz golcüyü 21 milyon avroya Aston Villa'ya gönderdi.

Portekiz ekibi Braga'ya transfer olan genç orta saha Demir Ege ise altyapısında yetiştiği kulübüne 7 milyon avro kazandırdı.

Açıklanan bonservis bedellerine göre söz konusu iki futbolcudan elde edilen gelir, transferler için önemli kaynak oluşturdu.

Sezon başı kampına giden 25 oyuncuyla yollar ayrıldı

Beşiktaş'ta sezon öncesi Avusturya kampına katılan 35 oyuncudan 25'i ile yollar ayrıldı.

Siyah-beyazlı takım, yaz kampında yer alan Mert Günok, Göktuğ Baytekin, Jonas Svensson, Tayyip Talha Sanuç, Gabriel Paulista, Serkan Emrecan Terzi, Mustafa Azem Yortaç, David Jurasek, Tayfur Bingöl, Emrecan Uzunhan, Rafa Silva, Ernest Muçi, Gedson Fernandes, Joao Mario, Elan Ricardo, Keny Arroyo, Amir Hadziahmetovic, Fahri Kerem Ay, Al Musrati, Jean Onana, Demir Ege Tıknaz, Can Keleş, Bakhtiyor Zainutdinov, Tammy Abraham ve Semih Kılıçsoy ile vedalaştı.

Beşiktaş'ta Avusturya kampında yer alan oyunculardan Ersin Destanoğlu, Emir Yaşar, Emre Bilgin, Felix Uduokhai, Emirhan Topçu, Salih Uçan, Milot Rashica, Kartal Kayra Yılmaz ve Mustafa Erhan Hekimoğlu kadroda yer alan oyuncular olarak göze çarptı.

Takım bulması bildirilen Necip Uysal ise çalışmalarını siyah-beyazlı oyunculardan ayrı sürdürüyor.

Transfer raporu

Gelenler: Yasin Özcan (Kiralık - Aston Villa), Kristjan Asllani (Kiralık - Inter), Junior Olaitan (Göztepe), Hyeon-gyu Oh (Genk), Emmanuel Agbadou (Wolverhampton), Amir Murillo (Marsilya), Devis Vasquez (Kiralık - Roma)

Gidenler: Mert Günok (Fenerbahçe), Gabriel Paulista (Corinthians), Jonas Svensson (Rosenborg), David Jurasek (Slavia Prag), Emrecan Terzi (Kiralık- Sakaryaspor), Elan Ricardo (Kiralık - Deportes Tolima), Demir Ege Tıknaz (Braga), Rafa Silva (Benfica), Tammy Abraham (Aston Villa)

Samsunspor Başkanı'ndan 'yeniden yapılanma' vurgusu


 
Samsunspor Kulübü Başkanı Yüksel Yıldırım,  "İnşallah iyi bir yapılanma yapacağız. Çünkü bugün gördüm ki bazı futbolcular doymuş artık. Samsunspor'da oynamayı hak etmiyorlar. Onlarla da sezon sonunda yolları ayıracağız" dedi. 

07.02.2026 23:19:00
AA
 Samsunspor Başkanı'ndan 'yeniden yapılanma' vurgusu
 Samsunspor Başkanı'ndan 'yeniden yapılanma' vurgusu

Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında konuk ettiği Trabzonspor'a 3-0 yenilen Samsunspor'da kulüp başkanı Yüksel Yıldırım, "Ben gerçekten üzgünüm. Samsunspor taraftarından özür diliyorum. Hak etmedik. Gerekeni de yapacağım" dedi. Yüksel Yıldırım, Samsun Yeni 19 Mayıs Stadı'ndaki karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu.

Mağlubiyet beklemiyorduk

Üzgün olduklarını belirten Yıldırım, "Kulübüm adına özür diliyorum. Onları (taraftarı) üzdük bugün. Hiç beklemediğimiz bir mağlubiyet. Aslında maç öncesi umutluyduk. Puan veya puanlar alacağız diye kendimizi inandırmıştık ama maalesef takım bugün galibiyeti hiç hak etmedi. Bırak puan almayı da hak etmedi. Bizi inanılmaz üzdü. Trabzonspor daha istekliydi, daha arzuluydu. Maçı kazanmak için ellerinden geleni yaptılar. Nitekim de çok net bir galibiyet aldılar. Ben buradan Trabzonspor Kulübünü tebrik ediyorum. Haklı bir galibiyet" diye konuştu.
Trabzonspor Kulübü yöneticileriyle yemekte bir araya geldiklerini aktaran Yıldırım, bordo-mavili kulübün başkanı Ertuğrul Doğan'ı da tebrik etti.

Doyan futbolcuları göndereceğiz

Sakatlığı bulunan oyuncuları olduğuna dikkati çeken Yıldırım, "Zaten bizim hedefimiz beşincilikti, gidişat onu gösteriyordu. Samsunspor artık beşinciliği zorlayacak sezon sonuna kadar ama bu sene biraz zor bir sezon olacak. Çünkü biz artık hedef büyütmüştük. İnşallah iyi bir yapılanma yapacağız. Çünkü bugün gördüm ki bazı futbolcular doymuş artık. Samsunspor'da oynamayı hak etmiyorlar. Onlarla da sezon sonunda yolları ayıracağız. Görünen o. Çünkü benim gerçekten Samsun'a sözüm var. Bunu yerine getirmek için gerekeni yapacağım." ifadelerini kullandı.

Hoca değişecek mi?

Yıldırım, şöyle devam etti: "Hocayla da konuşacağım. Yani bu gidişatı düzeltecek, başka çaresi yok. Sezon sonuna kadar kimsenin bizi üzme hakkı yok. Bu Samsun taraftarını üzme hakkı yok. Çok üzgünüm gerçekten. 12 günde 6 ülkeyi ziyaret ettim. Dün gece geldim. Bugün ayağımda biraz ağrı var. Döndüm geldim. İyi bir maç olacak diye ama oyuncular bana bunu hissettirmedi. Onlar hissettirmiyorsa açık söyleyeyim demek ki bazı şeyleri yapmamız lazım artık. Çünkü oyuncular Samsun'da doymuş. Şimdi tıkır tıkır paralar ödeniyor, primler ödeniyor, her şey ödeniyor. Aç olmuyorlar. Ben gerçekten üzgünüm. Samsunspor taraftarından özür diliyorum. Hak etmedik. Gerekeni de yapacağım."

Konferans Ligi de zorlayacak

UEFA Konferans Ligi son 16 play-off turunda da Kuzey Makedonya'nın Shkendija takımıyla karşılaşacaklarını hatırlatan Yıldırım, zorlu bir sürece girdiklerini dile getirdi.
Ara transfer döneminde istenilen mevkilere oyuncu aldıklarını kaydeden Yıldırım, "Son 3 günde çok hızlı bir şekilde Elayis Tavsan'ı Türk vatandaşı yaptık. Buradan İçişleri Bakanımıza teşekkür ediyorum. Türk vatandaşlığı için bize inanılmaz bir destekte bulundu. Yer açıldı ama hocamız transferi pek düşünmediğini ancak çok çok iyi bir oyuncu olursa 'Alın' dedi. Çok çok iyi bir oyuncu bulamadık. Zorlu bir döneme giriyoruz ama ben takıma inanıyorum. Hoca gerekeni yapacaktır. Samsunspor bundan sonra artık hedefi olan, iyi yapılanmış bir kulüp olacak" değerlendirmesinde bulundu.

Konyaspor 5 futbolcu gönderdi 8 futbolcu aldı

Konyaspor, ikinci transfer ve tescil döneminde 8 futbolcu transfer etti. Yeşil-beyazlılar, 5 futbolcuyla da yollarını ayırdı

07.02.2026 14:28:00
İhlas Haber Ajansı
Konyaspor 5 futbolcu gönderdi 8 futbolcu aldı
Konyaspor 5 futbolcu gönderdi 8 futbolcu aldı
Konyaspor, ikinci transfer ve tescil döneminde 8 futbolcu transfer etti. Yeşil-beyazlılar, 5 futbolcuyla da yollarını ayırdı.

Konyaspor, ikinci transfer ve tescil döneminin en hareketli takımlarından oldu. Yeşil-beyazlılar eksik düşündüğü bölgelere takviyeler yaparken, bu doğrultuda kadrosuna 9 futbolcu dahil etti. Anadolu kartalı, 5 futbolcuyu bonservisiyle, 3 futbolcuyu ise kiralık olarak alırken, kiralık olarak gönderdiği sözleşmeli futbolcusu Blaz Kramer'i de geri çağırdı.



Konyaspor, bu transfer döneminde; Deniz Türüç, Sander Svendsen, Kazeem Olaigbe, Diogo Gonçalves, Rayyan Baniya, Berkan Kutlu, Arif Boşluk, Blaz Kramer ve Adamo Nagalo'yu transfer etti.

5 futbolcu takımdan ayrıldı

Konyaspor, bu transfer döneminde Mucahit İbrahimoğlu'nu Serikspor'a, Kaan Akyazı'yı Bandırmaspor'a, Muzaffer Utku Eriş'i ise Batman Petrolspor'a kiraladı. Yeşil-beyazlı ekipte, Melih Bostan Sakaryaspor'a transfer olurken, Umut Nayir de Trabzonspor'la sözleşme imzaladı.

Çağdaş Atan gitti, İlhan Palut geldi



Konyaspor'da en önemli değişiklik ise teknik direktör koltuğunda oldu. Konyaspor'un başında Süper Lig'de 9 karşılaşmaya çıkan Teknik Direktör Çağdaş Atan, 5 beraberlik, 4 mağlubiyet aldı. Konya ekibi, bu sonuçlarla Atan ile yollarını ayırdı. Yeşil-beyazlılar daha sonra daha önce de takımı çalıştıran İlhan Palut ile anlaştı.İHA

Bengisu Avcı 5 bin metre yüzme kategorisinde dünya şampiyonu oldu

Ocean's 7'yi tamamlayan ilk ve tek Türk olma ünvanını elinde bulunduran milli ultramaraton yüzücüsü Bengisu Avcı, Abu Dhabi'de düzenlenen Dünya Master Oyunları'nda 5 bin metre yüzme kategorisinde dünya şampiyonu oldu

07.02.2026 14:26:00
İhlas Haber Ajansı
Bengisu Avcı 5 bin metre yüzme kategorisinde dünya şampiyonu oldu
Bengisu Avcı 5 bin metre yüzme kategorisinde dünya şampiyonu oldu
Ocean's 7'yi tamamlayan ilk ve tek Türk olma ünvanını elinde bulunduran milli ultramaraton yüzücüsü Bengisu Avcı, Abu Dhabi'de düzenlenen Dünya Master Oyunları'nda 5 bin metre yüzme kategorisinde dünya şampiyonu oldu.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkentinde gerçekleştirilen şampiyonada 30 yaş üstü kategorisinde mücadele eden İzmirli rekortmen yüzücü, rakiplerini geride bırakarak birincilik kürsüsüne çıkmayı başardı.

AXA Türkiye'nin 'Değerler ortağı' olduğu milli sporcu, organizasyonda mücadelesine farklı kategorilerde devam edecek. Avcı, 9 Şubat'ta 200 metre karışık ve 100 metre kurbağalama, 11 Şubat'ta 400 metre karışık ve 200 metre kelebek, 12 Şubat'ta 100 metre kelebek ve 13 Şubat'ta ise 200 metre kurbağalama yarışlarında kulaç atacak.

Open Master Games kapsamındaki müsabakalar, 35 farklı branşta 90 ülkeden 25 binden fazla sporcunun katılımıyla 14 Şubat tarihine kadar sürecek.

Süper Lig takımları, 91 transferin 58'ini yurt dışından yaptı

Trendyol Süper Lig takımları, ara transfer döneminde oyuncu tercihlerinin çoğunu yurt dışından yana kullandı

07.02.2026 11:37:00
AA
Süper Lig takımları, 91 transferin 58'ini yurt dışından yaptı
Süper Lig takımları, 91 transferin 58'ini yurt dışından yaptı
Trendyol Süper Lig takımları, ara transfer döneminde oyuncu tercihlerinin çoğunu yurt dışından yana kullandı.

Süper Lig'deki 18 kulübün 16'sı bu dönemde kadrolarına 91 oyuncu dahil etti. Bu futbolculardan 58'i yurt dışından, 33'ü Türkiye'den transfer edildi.

Yurt dışında en fazla transferi Eyüpspor ve Karagümrük yaptı



Süper Lig takımları arasında yurt dışından en fazla oyuncuyu Eyüpspor ve Fatih Karagümrük getirdi.

Her iki takım da ara transfer döneminde kadrosunu yurt dışından 8 futbolcuyla güçlendirdi. Ara transferde Eyüpspor 13, Fatih Karagümrük ise 9 futbolcu transfer etti.

Ara transferde kadrosuna 5 takviye yapan Galatasaray'ın ise bütün transferlerini yurt dışından yapması dikkati çekti.

Yasin Özcan, Türkiye'ye döndü



Kasımpaşa'dan yetişip Aston Villa'ya transfer olan Yasin Özcan, Beşiktaş'ın kadrosuna dahil edildi.

Almanya'da doğumlu Can Armando Güner ile Hollanda'da doğumlu Elayis Tavsan da Türkiye'ye transfer oldu. Can Armando Güner Galatasaray ile sözleşme imzalarken, Elayis Tavsan ise Samsunspor'la anlaştı.

Transferde tercih İtalya'dan yana



Süper Lig takımları, ara transferde en fazla İtalya'da top koşturan futbolcuları tercih etti.

Takımlar, İtalyan kulüplerinden 10 oyuncu alarak en fazla ilgiyi bu ülkeye gösterdi. İtalya'yı 6 transferle İngiltere, 5 transferle Fransa, 4 transferle Fildişi Sahili takip etti.


Ara transfer dönemi tamamlandı, en çok oyuncuyu Eyüpspor aldı

Futbolda "ara transfer" dönemi olarak adlandırılan ikinci transfer ve tescil dönemi sona erdi

07.02.2026 11:29:00
AA
Ara transfer dönemi tamamlandı, en çok oyuncuyu Eyüpspor aldı
Ara transfer dönemi tamamlandı, en çok oyuncuyu Eyüpspor aldı
Futbolda "ara transfer" dönemi olarak adlandırılan ikinci transfer ve tescil dönemi sona erdi.

Futbolda 2025-26 sezonu kış transfer ve tescil dönemi tamamlandı.

Süper Lig'deki 18 kulüp, transfer döneminde kadrolarına önemli isimleri dahil etti.

En fazla transferi 13 oyuncuyla Eyüpspor yaparken 16 Süper Lig kulübü kadrosunu 91 futbolcuyla takviye etti.

En çok oyuncuyu Eyüpspor aldı

Süper Lig'de ikinci transfer ve tescil döneminde en fazla futbolcuyu ikas Eyüpspor kadrosuna kattı.

Eflatun-sarılı takım, 13 takviyenin 8'ini yurt dışından kadrosuna dahil ederken yurt içinden ise 5 futbolcuyla anlaşmaya vardı. Eyüpspor'u 12 transferle Kasımpaşa takip etti.

3 takım birer takviye yaptı

Ara transfer döneminde 3 takım kadrosunu birer oyuncuyla güçlendirdi.

Başakşehir, Kocaelispor ve Gençlerbirliği kadrolarına birer transfer takviyesi yaptı. Alanyaspor ve Antalyaspor ise ara transferi takviyesiz tamamladı.

İstanbul ekiplerinden en çok transferi Beşiktaş'tan

Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray'ın yanı sıra Trabzonspor'dan da fazla transfer yaptı.

Siyah-beyazlılar, kadrosunu 6'sı yabancı 7 yeni transferle güçlendirdi. Fenerbahçe ve Galatasaray 5'er oyuncuyla anlaşmaya varırken Trabzonspor ise 3 futbolcuyu kadrosuna kattı.

2025-2026 sezonu ara transfer döneminde Süper Lig takımlarının aldıkları oyuncular şu şekilde:

Eyüpspor (13): Mustafa Yiğit Durmaz (Adana Demirspor), Lenny Pintor (LASK), Charles-Andre Raux-Yao (Briochin), Denis Radu (Petrolul), Jerome Onguene (Petrolul), Angel Torres (Dinamo Kiev), Abdou Khadre Sy (Academie Foot Darou Salam), Ismaila Manga (Essamaye), Diabel Ndoye (Academie Foot Darou Salam), Umut Keseci (Altınordu), Bedirhan Özyurt (Alanyaspor), Anıl Yaşar (Çaykur Rizespor), Dorin Rotariu (Iğdır FK)

Kasımpaşa (12): Kamil Ahmet Çörekçi (Hatayspor), Kerem Demirbay (Eyüpspor), Cenk Tosun (Fenerbahçe), İrfan Can Kahveci (Fenerbahçe), Rodrigo Becao (Fenerbahçe), Burak Gültekin (Altınordu), Jim Allevinah (Angers), Adrian Benedyczak (Parma), Eyüp Aydın (Galatasaray), Mehmet Burak Reçber (QPR), Ahmet Kaan Öztürk (FC Shkupi), Ahmet Taha Dağbaşı (Söke 1970)

Fatih Karagümrük (9): Ahmed Traore (Kulübü yok), Abdul Kader Moussa Kone (Kulübü Yok), Filip Mladenovic (Panathinaikos), Yaya Onogo (FC OSA), Igor Lichnovsky (CF America), Shavy Babicka (Kızılyıldız), Daniele Verde (Spezia Calcio), Bartuğ Elmaz (Fenerbahçe), Davide Biraschi (Frosinone)

Konyaspor (8): Kazeem Olaigbe (Trabzonspor), Rayyan Baniya (Trabzonspor), Sander Svendsen (Viking), Deniz Türüç (Başakşehir), Berkan Kutlu (Galatasaray), Diogo Gonçalves (MLS Pool), Arif Boşluk (Trabzonspor), Adamo Nagalo (PSV)

Beşiktaş (7): Hyeongyu Oh (Genk), Junior Olaitan (Göztepe), Kristjan Asllani (Inter), Emmanuel Agbadou (Wolverhampton), Yasin Özcan (Aston Villa), Devis Vasquez (Roma), Amir Murillo (Marsilya)

Kayserispor (7): Jadel Katongo (Manchester City), Semih Güler (Gaziantep FK), Görkem Sağlam (Hatayspor), Sam Mather (Manchester United), Denis Makarov (Dinamo Moskova), Fedor Chalov (PAOK), Joshua Brenet (Livingston)

Göztepe (6): Guilherme Luiz (Ceara), Jeh (Ponte Preta), Alexis Antunes (Servette), Şamil Öztürk (Kayserispor), Musah Mohammed (Bodrum FK), Filip Krastev (Lommel)

Samsunspor (6): Elayis Tavsan (Verona), Yalçın Kayan (Eyüpspor), Jaures Assoumou (Troyes), Ali Badra Daibate (Leader Sporting), İrfan Can Eğribayat (Fenerbahçe), Saikuba Jarju (Kulübü yok)

Fenerbahçe (5): Matteo Guendouzi (Lazio), N'Golo Kante (Al Ittihad), Anthony Musaba (Samsunspor), Sidiki Cherif (Angers), Mert Günok (Beşiktaş)

Galatasaray (5): Yaser Asprilla (Girona), Noa Lang (Napoli), Renato Nhaga (Casa Pia), Sacha Boey (Bayern Münih), Can Armando Güner (Mönchengladbach)

Gaziantep FK (4): Karamba Gassama (Dinamo City), Victor Ntino-Emo Gidado (NK Bravo), Denis Draguş (Trabzonspor), Nihad Mujakic (Partizan)

Çaykur Rizespor (3): Adedire Mebude (Westerlo), Emir Ortakaya (Fenerbahçe), Frantzdy Pierrot (AEK)

Trabzonspor (3): Chibuike Nwaiwu (Wolfsberger), Mathias Lovik (Parma), Umut Nayir (Konyaspor)

Başakşehir (1): Kazımcan Karataş (Galatasaray)

Gençlerbirliği (1): Cihan Çanak (Trabzonspor)

Kocaelispor (1): Mahamadou Susoho (Manchester City)

Alanyaspor: Yok

Antalyaspor: Yok
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.