Sanayiciler için 2024 zor geçti
DemirDöküm CEO'su Alper Avdel, 2024 yılını değerlendirirken, "2024, pek çok açıdan zorlu bir yıl oldu. 2025’in daha olumlu bir yıl olacağına inancımız tam. Zor dönemin önemli bir kısmını geride bıraktık. Yatırım, yenilik ve sürdürülebilir çözümlerle geleceğe daha güçlü bir şekilde hazırlanıyoruz" dedi.
19.12.2024 22:39:00
AHMET TURAN YİĞİT
AHMET TURAN YİĞİT





İklimlendirme sektörünün öncü markalarından DemirDöküm, 70. yılını kutluyor. DemirDöküm CEO'su Alper Avdel, şirket üst yönetimiyle birlikte düzenlediği basın sohbet toplantısında, 2024'ün pek çok açıdan zorlu bir yıl olduğunu söyledi. Alper, "Ancak biz bu yılın, zorlukları fırsata çevirme ve yenilikler için kıvılcımı yakma yılı olduğunu düşünüyoruz. Şimdi bu kıvılcımı ateşe dönüştürme zamanı. 2025'in daha olumlu bir yıl olacağına inancımız tam. Zor dönemin önemli bir kısmını geride bıraktık. DemirDöküm olarak, bu süreçteki deneyimlerimizden güç alarak yeni hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz. Yatırım, yenilik ve sürdürülebilir çözümlerle geleceğe daha güçlü bir şekilde hazırlanıyoruz" şeklinde konuştu.
Kombi yenileme süreci hızlandı
Kombi yenileme sürecinin, büyükşehirlerdeki değişim pazarının ve yeni doğalgaz kullanımına başlayan ilçelerin satışlarda pazarın itici gücü olduğuna işaret eden Avdel, şöyle konuştu: "Müşterilerimizin ihtiyaçlarına yönelik sunduğumuz finansal destekler, onların ürünlerimize daha kolay erişimini sağladı. İhracat tarafında da büyük bir ivme kazandık. Bu yıl ihracat satışlarımızı yüzde 10 artırarak, Mısır ve Kırgızistan gibi yeni pazarlara da giriş yaptık. Özellikle Almanya, Slovakya, Moldova ve İtalya'ya gerçekleştirdiğimiz ihracatla, güçlü bir performans sergiledik. İhraç ettiğimiz ürünlerin büyük çoğunluğunu DemirDöküm markasıyla yurtdışına gönderiyoruz. Bugün, 40'ıaşkın ülkede ısı konforu sağlayarak dünya genelinde büyümemizi sürdürüyoruz. 2024 yılı ihracat performansımız yüzde 10 oranında büyüme ile beklentilerimizi aştı. Hedefimiz ise yıl sonunda 100 milyon dolarlık ihracat gelirine ulaşmak. Bazı ülkelerde pazar lideriyiz. Buna Güney Amerika ülkesi Şili'yi örnek verebiliriz."
2025'in DemirDöküm'ün yenilenme yılı olacağına işaret eden Avdel, "Pazardaki öncülüğümüzü uzun yıllar devam ettirebilmek için baştan aşağıya yenileniyoruz. . Yenilenme sürecimizin ilk adımı yeni logomuz. DemirDöküm'ün 70 yıllık köklü mirasını ve yenilikçi vizyonunu yansıtan bu logo, yalnızca bir tasarım değil, aynı zamanda güçlü ve öncü kimliğimizin bir sembolü. Showroomlarımız da değişimdeki ilk gündemimiz. Tüketicilerimizin ürünlerimizi deneyimleme fırsatı bulduğu showroomlarımızı baştan aşağı yenileyerek daha modern ve fonksiyonel bir hale getiriyoruz. 2007 yılında, dünya ısıtma sektörünün öncü firması Alman şirketi Vaillant Group bünyesine katılarak küresel ölçekte gücümüzü artırdık" dedi.
Teknik eleman her sektörde sorun
Demir Döküm tarihinde Türkiye dışında üretim yapmadıklarını ifade eden Avdel, "Niyetimiz de yok… Maliyetlerde artış dönem dönem değişiyor. Bazen işçilik, bazen enerji, bazen finansman oluyor. Öte yandan teknik eleman bütün dünyada sorun. Bu durum gençler için bir fırsat aslında. Meslek liselerine 10 yıldır destek veriyoruz. Amacımız gençlerin ilgisini bu alana çekmek… Çıraklık müessesi sıkıntılı. Dünyada bu trend var. Yetenekli ustalar yurtdışına gitmeyi tercih ediyor" şeklinde konuştu. Avdel, bu yıl pazar paylarını 2 puan artırdıklarını kaydetti.
Tüketici ince eleyip, sık dokuyor
DemirDöküm Pazarlama Direktörü Ufuk Atan da tüketicilerin ürün almadan önce dijital olarak araştırma yaptığına işaret ederek, "Kullanıcıların yüzde 80'i aynı zamanda mağazaya gidip uzman görüşü de alıyor. Türkiye genelinde 500 showroomumuz var" dedi. Türkiye'de halkın yüzde 20-25'inin hala daha katı yakıt (kömür, odun) kullanıldığını dile getiren Atan, "Doğalgaz önümüzdeki 25 yıl daha ana yakıt olacak" şeklinde konuştu. Atan, eski tip kombilerden yoğuşmalı kombilere geçişte evlerde ortaya çıkan altyapı sorunlarının ise pratik olarak çözüme kavuşturulduğunu belirtti. Atan, "Yoğuşmalı kombiler doğal gaz tüketiminde yüzde 20 tasarruf sağlıyor" dedi. Atan, şofben ve termosifon kullanımında sabit bir pazarın bulunduğunu sözlerine ekledi.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.