Sakatlıklar futbolcuların kariyerini etkiliyor
Uzun süreli sakatlıklar, bir futbolcunun yaşamak istemediği durumların başında geliyor. İyileşme süreci 7-8 ayı bulan çapraz bağ sakatlıkları oyuncuların korkulu rüyası olurken, kulüpleri de bu durumdan kötü etkileniyor
10.02.2024 16:15:00 / Güncelleme: 10.02.2024 16:25:28
Ruhi Sarı
Ruhi Sarı





Kötü zeminlerin futbolcu sağlığını tehdit eder hale geldiğini konuştuğumuz şu günlerde büyük yatırım yapılan oyuncuların uzun süreli sakatlıkları hem kendi kariyerleri hem de kulüpleri adına dezavantaj oluşturuyor.
Futbolcu sakatlıkları, sporcuların maruz kaldığı çeşitli türde yaralanmaları içerebilir. Bu sakatlıklar, futbolcuların yoğun fiziksel aktiviteleri sırasında, antrenmanlarda veya maç sırasında ortaya çıkabilir ve birçok farklı nedenle meydana gelebilir.
Bu, futbolcularda sıkça görülen bazı sakatlık türlerinin bir özeti olsa da, futbolcularda yaşanabilecek sakatlık çeşitleri ve dereceleri oldukça çeşitlidir. Profesyonel futbolcuların sakatlıklardan kaçınmak ve sakatlık riskini azaltmak için düzenli fiziksel tedavi, uygun antrenman programları ve doğru beslenme gibi önlemleri alması önemlidir.
Kötü zemin Aosman 7-8 ayını mal oldu
Bu duruma son örnek zemini eleştirisi konusu olan Ankara Eryaman Stadı'nda geçtiğimiz hafta Çorumspor maçında sakatlanan Gençlerbirliği futbolcusu Aias Aosman oldu. Kulüp doktoru Doç. Dr. Gürhan Dönmez, zeminden kaynaklı sakatlık yaşayan Aosman'ın sağ diz ön çapraz bağında kopuk ve dış menisküs arka boynuzunda yırtık saptandığını ve oyuncunun en az 7-8 ay yeşil sahalardan uzak kalacağını açıkladı. Başkent ekibi ile 1.5 yıllık sözleşme imzalayan Aosman bu sürenin çoğunu sakatlık sürecinde bitirecek.Futbolcu sakatlıkları, sporcuların maruz kaldığı çeşitli türde yaralanmaları içerebilir. Bu sakatlıklar, futbolcuların yoğun fiziksel aktiviteleri sırasında, antrenmanlarda veya maç sırasında ortaya çıkabilir ve birçok farklı nedenle meydana gelebilir.
Uygun antrenman programları ve doğru beslenme çok önemli
Yaygın olan futbolcu sakatlıkları olarak kas, baş ve yüz, diz, ayak ve ayak bileği, kasık, omuz yaralanmalarıyla birlikte stres kırıkları gelmektedir. Bu sakatlıkların uzun ve kısa olarak oyuncunun kariyerine etki eder ve takımındaki yerini kaybetmesine neden olur.Bu, futbolcularda sıkça görülen bazı sakatlık türlerinin bir özeti olsa da, futbolcularda yaşanabilecek sakatlık çeşitleri ve dereceleri oldukça çeşitlidir. Profesyonel futbolcuların sakatlıklardan kaçınmak ve sakatlık riskini azaltmak için düzenli fiziksel tedavi, uygun antrenman programları ve doğru beslenme gibi önlemleri alması önemlidir.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.