Sağlığımız için oldukça önemli olan vitaminlerden birisi olan E vitamini birçok rahatsızlığa iyi geliyor. En iyi E vitamini kaynakları; buğday, tohumlu besinler, zeytin yağı, soya fasülyesi yağı, arı sütü, balık, ceviz gibi kuruyemişler, marul, tere, kereviz, maydanoz, ıspanak, lahana, mısır yağı, mısır ve yulaftır. Vitaminin faydalarını madde bazında genel olarak özetlersek;1. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Son yıllarda oldukça sık rastlanılan Alzheimer hastalığının ilerlemesini yavaşlatır. 2. Hücrelerin yenilenmesini ve daha uzun yaşamasını sağlar. Antioksidan etkisi vardır. 3. Kalpdamar hastalıklarına karşı koruyucu etkisi vardır. Kanser riskini azaltır. 4. Katarakt oluşumuna karşı koruyucu etkisi vardır. 5. Hamilelik döneminde oldukça önemlidir, bebeğin zeka gelişimini etkiler. 6. Yaşlanmayı geciktirir.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.