Pazar yerlerinden çıktı, kendi pazar yerini kurdu
Bundan 3 yıl önce yabancı sermayeli ya da yabancı ortaklı "Trendyol, n11.com ve hepsiburada" gibi online pazar yerlerinden çıkan LC Waikiki, kendi pazar yerini kurdu. Hedef ise büyük bir dijital AVM olmak.
24.05.2024 22:18:00
HASAN PARLAK
HASAN PARLAK





Türkiye'nin giyim ve tekstil alanında dünya genelinde en çok fiziki mağazaya sahip markası LC Waikiki, Türkiye'nin 'tek marka' altındaki güçlü oyuncusu lcwaikiki.com'u, "lcw.com" ismiyle büyük bir pazar yerine dönüştürdü. Yaklaşık üç yıl önce diğer pazar yerlerinden çıkış yapma kararı alan LC Waikiki, sadece kendi e-ticaret sitesi lcwaikiki.com üzerinden satış yapmaya başlamıştı. Üç yıllık sürede ürün satış rakamlarını ve ciro içindeki payını yükselterek e-ticaret sektöründe kendini kanıtlayan lcwaikiki.com, 2023 yılı itibarıyla farklı markaları da bünyesine katarak pazar yerine dönüşüm sürecini başlattı. 380 marka ve 210 satıcıya ev sahipliği yapacak olan "lcw.com", önümüzdeki dönemde yeni marka ve satıcıları da çatısı altına toplayarak binlerce ürünle büyümeye devam edecek. Pazar yerlerinden çıkmadan önce online satışlarının yüzde 50'sinin söz konusu pazar yerlerinde satıldığını dile getiren LC Waikiki E-Ticaret Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Barbaros Yiş, "Tüm bu süreçte önceliğimiz, müşterilerimiz ve iş ortaklarımız için en iyi deneyimi sunabilmek" dedi. Yiş, şunları söyledi: "Sitemizde 100 milyona yakın trafik var, yüzde 3'e yakın dönüşüm var. Diğer pazar yerlerinden farklı olarak yemek ve su satmayacağız! Pazar yeri sektöründen şu kadar pay alalım diye bir hedefimiz de yok. Yakın coğrafyalardan başlayarak yurtdışına da açılacağız. Komisyon oranlarımız da diğer pazar yerlerinden farklı değil. Rekabet şiddetlenirse kâr sıfıra kadar iner! İş ortaklarımıza kampanya desteği vereceğiz."
Yapay zeka uygulamalarına ağırlık verilecek
"lcw.com"un yapay zeka odaklı teknoloji entegrasyonları ile müşteri, marka ve satıcı tabanını genişleteceğini ve kullanıcı deneyimini artıran bir pazar yeri olacağını belirten Yiş, pazar yerine eklenen teknolojik entegrasyonlarla yapay zeka ve insan gücünün el ele çalışmasına olanak tanıdıklarını ifade etti. Yiş, şunları söyledi: "Örneğin pazar yerine getirdiğimiz yeniliklerden biri müşterilerimizin tek tek yorum okumasının önüne geçen, sadece ürün yorumları üzerinden bedenlerine uygun öneriler getiren sistem oldu. Öte yandan yapay zeka kullanarak yorumları kategorize edebiliyor, yazılan yorumlardaki duygu durumunu tespit edebiliyoruz. Müşterilerimiz belirli bir etikete tıkladığında ilgili yorumları kolaylıkla görebiliyor."
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.