Pandemide fast food tüketimi azaldı
Türk halkının Covid-19 pandemisi öncesi ve sonrasında beslenme alışkanlıklarındaki değişimi belirlemek amacıyla bilimsel bir akademik çalışma yapıldı
12.07.2021 16:14:00
Türk halkının Covid-19 pandemisi öncesi ve sonrasında beslenme alışkanlıklarındaki değişimi belirlemek amacıyla bilimsel bir akademik çalışma yapıldı. Giresun Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Akif Şen ve Dr. Mehmet Şimşek tarafından 18 yaş ve üzeri toplam bin 258 katılımcıyla gerçekleştirilen araştırmanın sonuçları, bilimsel bir dergide yayınlandı. Anket sonuçları, tam kapanma ve kısıtlamalar sonucunda evde yemek yapma alışkanlıklarının arttığını gösterdi. Bilimsel çalışmada, "Covid bulaşma ihtimalinin bulunmasından dolayı insanlar yemeklerini kendileri yapmayı tercih etmiş ve dışarıdan hazır yemek almayı azaltmış olduğu tespit edilmiştir. Verilere göre, Covid öncesi ankete katılanların yüzde 12.6'sı haftada bir defa sipariş verirken, Covid sonrası bu oran yüzde 4'e, covid öncesi ayda bir defa sipariş verenlerin oranı yüzde 44 iken, Covid sonrası bu oran yüzde 12.5'e düşmüştür. Çalışmaya katılanların yüzde 43.5'i Covid öncesi hiç dışarıdan yemek siparişi vermezken, Covid sonrası bu oran yüzde 83.5'e çıkmıştır" denildi. Araştırma sonuçlarına göre salgın döneminde ülkemizde fast food tüketme alışkanlığı ve sigara kullanma oranı da geriledi.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.