Onlar rahatsızlık görmemeye layıktır
İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: “Her kim kendini şu dört şeyden koruyabilirse asla rahatsızlık görmemeye layıktır. Kendisine, “Onlar nedir, Ey Müminlerin Emiri” diye sorulunca şöyle buyurdu: “Acelecilik, inatçılık, kendini beğenmişlik ve gevşeklik”
07.09.2019 00:00:00





İmam Sâdık (a.s) şöyle buyurmuştur: "Hoşluk ve rahatlık rıza ve yakîndedir. Gam ve hüzün ise şek ve hoşnutsuzluktadır." (Mişkat'ul-Envar, 34).
İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "Her kim Allah'ın kendisine takdir ettiği şeyin kendisine ulaşacağına güvenirse kalbi rahatlığa erer." (Gurer'ul-Hikem, 8763).
İmam Bâkır (a.s) şöyle buyurmuştur: "Her kim kaybettiği şeyler sebebiyle kendini sıkmazsa bedeni rahatlığa erer." (Mişkat'ul-Envar, 184).
İmam Sadık (a.s) şöyle buyurmuştur: "Mümin Allah ile görüştüğü zaman dışında gerçek bir rahatlığa erişemez. Bunun dışında rahatlık dört şeydedir: Kendisiyle kalbinin ve nefsinin yaratıcınla olan durumunu anladığın sessizlikte, kendisiyle görülen ve görülmeyen zamane olaylarından kurtulduğun yalnızlıkta, kendisiyle şehvetleri ve şeytanın vesveselerini öldürdüğün açlıkta ve kendisiyle kalbini aydın, içini sefalı ve ruhunu tezkiye ettiğin geceleri sabahlamakta." (el-Bihar, 72/69/1).
İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "Uyumlu eş iki rahatlıktan biridir." (Gurer'ul-Hikem, 1633).
İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "Her kim kendini şu dört şeyden koruyabilirse asla rahatsızlık görmemeye layıktır. Kendisine, "Onlar nedir, Ey Müminlerin Emiri" diye sorulunca şöyle buyurdu: "Acelecilik, inatçılık, kendini beğenmişlik ve gevşeklik." (Tuhef'ul-Ukul, 222).
İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "Kanadıyla uçan (yeterli taraftarlarıyla kıyam eden) kurtulur ve teslim olan (yeterli taraftarı olmadığından inzivaya çekilen) halkı rahatlığa kavuşturur." (Nehc'ul-Belağa, 5. Hutbe).
İmam Ali (a.s), Allah yolunun yolcusu hakkında şöyle buyurmuştur: "Her çaldığı kapı onu esenlik ve karar kılacağı yere ulaştırmış, bedeninin sükûnuyla iki ayağı emniyet ve rahat içinde sabit kalmıştır. Böylece kalbini (aklını) kullanmış ve Rabbini razı etmiştir." (a.g.e., 220. Hutbe).
İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "Kifayet edecek kadarıyla yetinen sürekli rahatlığa erer, esenliğe kavuşur." (a.g.e., 371. Hikmet).
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.