Meyvecilik kooperatifleşmeli
Meyve Suyu Endüstrisi Derneği (MEYED) Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Duruk, son yıllarda meyve üretiminin azalması tehlikesiyle karşı karşıya olduklarını belirterek, meyveciliğin kurtuluşunun kooperatifleşme ve tarla birleştirmeden geçtiğini bildirdi
09.11.2019 00:00:00





Meyve Suyu Endüstrisi Derneği (MEYED) Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Duruk, son yıllarda meyve üretiminin azalması tehlikesiyle karşı karşıya olduklarını belirterek, meyveciliğin kurtuluşunun kooperatifleşme ve tarla birleştirmeden geçtiğini bildirdi. Duruk, "Bu sayede çiftçi gereksiz masraftan kurtulur, birim başına gideri azalır ancak geliri artar. Hem çiftçi hem Türkiye kazanır" ifadesini kullandı.
Türk meyve suyu ürünlerinin dünya çapında belirli bir kaliteye ulaştığını ve tercih edildiğini ifade eden Duruk, Türk meyve suyu ve konsantresinin dünyanın hemen hemen her yerine ulaştırıldığını kaydederek, "Türk meyve suyu dünyada kalitesini kabul ettirmiştir. Türkiye dünya standartlarına uygun meyve suyu ve konsantresi üretiyor" değerlendirmesinde bulundu. Dünyada konvansiyonel, standart meyve üretimi yapıldığını dile getiren Duruk, Türkiye'de üretilen meyvelerin daha doğal ve daha az müdahale edilmiş olduğunu anlattı.
Duruk, "Bu yüzden bizim meyvelerimizin kokusu, tadı daha yüksek. Bu da dünyada meyve sularımızın beğenilme oranını artırıyor" ifadelerini kulandı. Mahmut Duruk, mineral ve vitamin bulunan, koruyucu katkı bulunmayan Türk meyve sularının tüm standartları taşıdığını kaydederek, ayrıca Türkiye'de en çok tüketilen şeftali ve kayısı sularında fazlasıyla lif bulunduğunu bildirdi.
Duruk, Türkiye'de başta meyve suyu olmak üzere gıdada bazı sektörlerin doğru olmayan bilgilerle hedef alındığını belirterek, şu açıklamalarda bulundu: "Bazı kimseler tarımsal üretimin değerlenmemesini sağlamaya çalışıyorlar. Bu yüzden iç tarım üretimi düşüyor, çiftçi sayısı ve kırsal nüfus azalıyor. Meyve suyunda iç talep azalırsa fiyat düşer, fiyat düşünce meyve talebi azalıyor. Meyve talebi azalınca insanlar satış yapamadığı için üretimden vazgeçiyor. Üretimin yapılmaması da o ürünün fiyatını artırıyor. Meyve suyu zararlıdır algısı yok edilmelidir." AA
Türk meyve suyu ürünlerinin dünya çapında belirli bir kaliteye ulaştığını ve tercih edildiğini ifade eden Duruk, Türk meyve suyu ve konsantresinin dünyanın hemen hemen her yerine ulaştırıldığını kaydederek, "Türk meyve suyu dünyada kalitesini kabul ettirmiştir. Türkiye dünya standartlarına uygun meyve suyu ve konsantresi üretiyor" değerlendirmesinde bulundu. Dünyada konvansiyonel, standart meyve üretimi yapıldığını dile getiren Duruk, Türkiye'de üretilen meyvelerin daha doğal ve daha az müdahale edilmiş olduğunu anlattı.
Duruk, "Bu yüzden bizim meyvelerimizin kokusu, tadı daha yüksek. Bu da dünyada meyve sularımızın beğenilme oranını artırıyor" ifadelerini kulandı. Mahmut Duruk, mineral ve vitamin bulunan, koruyucu katkı bulunmayan Türk meyve sularının tüm standartları taşıdığını kaydederek, ayrıca Türkiye'de en çok tüketilen şeftali ve kayısı sularında fazlasıyla lif bulunduğunu bildirdi.
Duruk, Türkiye'de başta meyve suyu olmak üzere gıdada bazı sektörlerin doğru olmayan bilgilerle hedef alındığını belirterek, şu açıklamalarda bulundu: "Bazı kimseler tarımsal üretimin değerlenmemesini sağlamaya çalışıyorlar. Bu yüzden iç tarım üretimi düşüyor, çiftçi sayısı ve kırsal nüfus azalıyor. Meyve suyunda iç talep azalırsa fiyat düşer, fiyat düşünce meyve talebi azalıyor. Meyve talebi azalınca insanlar satış yapamadığı için üretimden vazgeçiyor. Üretimin yapılmaması da o ürünün fiyatını artırıyor. Meyve suyu zararlıdır algısı yok edilmelidir." AA
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.