Selva Gıda AŞ Genel Müdürü Osman Baydar, Japonya gibi zor bir pazarda tutunmayı başardıklarını, bunu prestij olarak gördüklerini söyledi. Baydar, Türkiye'de makarna ihracatında, yüzde 14'lük dilimle 2. sırada yer aldıklarını, her dönem üretim ve mal satma olanağı tanıyan dış pazarı daha da güçlendirmeye çalıştıklarını belirtti. Un sektörünün Türkiye'deki en önemli merkezlerinden biri olan Konya'da üretim yapmalarının kendilerine önemli avantajlar sağladığını belirten Baydar, Konya'dan dünyadaki çeşitli ülkelere yüksek kalitede makarna satmanın mutluluğunu yaşadıklarını vurguladı. Baydar, ancak kalitesini kanıtlamış ürünlerin girebildiği ve oldukça pahalı bir pazar olan Japonya pazarında da önemli bir güç elde ettiklerini ifade etti.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.