Kanseri önleyen veya iyileştiren sihirli bir yemek rejimi mevcut değil. Ancak doktorlar, sağlıklı beslenmenin bazı kanser türlerinin önlenmesinde yardımcı olabileceğini bildiriyor
Son yıllarda kanser ve gıdalar üzerinde yapılan bir sürü araştırma, bol bol sebze ve meyve yiyen kişilerin 'akciğer, bağırsak, göğüs, rahim ağzı, nefes borusu, ağız boşluğu, mide, mesane, pankreas ve yumurtalık kanserlerine' yakalanma ihtimalinin başka kişilere oranla daha az olduğunu ortaya çıkardı. Bilim adamlarının ulaştığı sonuçlara göre, bol posalı (Posa, sebze ve meyvelerde olduğu kadar ekmek, makarna, şehriye, pirinç ve diğer tahıllarda da bulunan bir madde) gıdalardan yiyen kadınların göğüs kanserine yakalanma riski, çok az posalı gıda alan kadınlardan daha az. Vejetaryenlerin (Etyemez) diğer kişilere oranla kansere daha seyrek yakalandıkları görülüyor. Uzmanlar, bunun, hiç et yememek anlamına gelmemesi gerektiğini vurgulayarak, az miktarda yağsız etin, sağlıklı beslenmenin bir parçası olabileceğini kaydediyor.
Bol posalı bir rejim
Beslenme uzmanları, kanser riskini azaltmak için hangi gıdaların yenmesi gerektiği konusunda şu önerilerde bulunuyor: "Her gün en az beşer porsiyon sebze ve meyve yiyiniz. Ekmek, makarna, tahıllar, pirinç, patates, kuru bezelye ve fasulye gibi nişastalı ve yağı az besinlerden bol bol tüketiniz. Az yağlı ve bol posalı bir yemek rejimi ile düzenli egzersizi birleştirerek şişmanlığı önleyiniz."
Son yıllarda kanser ve gıdalar üzerinde yapılan bir sürü araştırma, bol bol sebze ve meyve yiyen kişilerin 'akciğer, bağırsak, göğüs, rahim ağzı, nefes borusu, ağız boşluğu, mide, mesane, pankreas ve yumurtalık kanserlerine' yakalanma ihtimalinin başka kişilere oranla daha az olduğunu ortaya çıkardı. Bilim adamlarının ulaştığı sonuçlara göre, bol posalı (Posa, sebze ve meyvelerde olduğu kadar ekmek, makarna, şehriye, pirinç ve diğer tahıllarda da bulunan bir madde) gıdalardan yiyen kadınların göğüs kanserine yakalanma riski, çok az posalı gıda alan kadınlardan daha az. Vejetaryenlerin (Etyemez) diğer kişilere oranla kansere daha seyrek yakalandıkları görülüyor. Uzmanlar, bunun, hiç et yememek anlamına gelmemesi gerektiğini vurgulayarak, az miktarda yağsız etin, sağlıklı beslenmenin bir parçası olabileceğini kaydediyor.
Bol posalı bir rejim
Beslenme uzmanları, kanser riskini azaltmak için hangi gıdaların yenmesi gerektiği konusunda şu önerilerde bulunuyor: "Her gün en az beşer porsiyon sebze ve meyve yiyiniz. Ekmek, makarna, tahıllar, pirinç, patates, kuru bezelye ve fasulye gibi nişastalı ve yağı az besinlerden bol bol tüketiniz. Az yağlı ve bol posalı bir yemek rejimi ile düzenli egzersizi birleştirerek şişmanlığı önleyiniz."
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.