logo
09 NİSAN 2025

İstanbul'da hayat tatil

08.01.2005 00:00:00
Aralıksız yağan kar yağışı ve tipi nedeniyle İstanbul'da hayat dün de tatil edildi. Kentteki üniversitelerin bir çoğu ile ilköğretim ve liselerde bugün de eğitime ara verildi

Kent'teki dün yaşananların bilançosu şöyle:

Atatürk Havalimanı'nda pist, kuvvetli rüzgar nedeniyle 2 saat trafiğine kapatıldı. Çok sayıda uçak, Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı'na iniş yaptı. 5 Uçak da Ankara'daki Esenboğa Havalimanı'na yönlendirildi. Pist daha sonra trafiğe açıldı.

Atlasjet Havayolları'nın Frankfurt-İstanbul seferini yapan Airbus 320 tipi uçağı, aşırı kar ve gizli buzlanma nedeniyle pistten çıktı. Atlasjet'ten yapılan açıklamada, Atatürk Havalimanı'nda pistten çıkan uçak için sağlık ekibinin müdahalesini gerektirecek herhangi bir durumun yaşanmadığı bildirildi.

İstanbulluların büyük bir bölümü işlerine zamanında gidemedi. İETT'nin 713 ek sefer koyacağını açıklamasına rağmen, yolcular uzun süre durakta beklemek zorunda kaldı.

Tipi nedeniyle açılan yolların tekrar tekrar kapanması üzerine, küreme çalışmaları bazı bölgelerde 5 kez tekrarlandı.

Yollarda buzlanmaya karşı 8 bin ton tuz, 4.5 ton da üre kullanıldı.

İDO'nun bazı feribot ve deniz otobüsü seferleri iptal edildi.

Su havzalarında yüzde 68 olan doluluk oranı, tam doluluk oranına doğru gidiyor. Bir gecede İstanbul'u felç eden ve 3 gündür etkili bir şekilde devam eden kar yağışı önceki gün geceden itibaren tipiye dönüştü. Yoğun kar yağışı nedeniyle özellikle TEM Otoyolu'nu kullanan sürücülere trafik ekipleri tarafından zincir taktırılırken, zinciri bulunmayan araçların TEM Otoyolu'na girmesine izin verilmiyor. AKOM, vatandaşları işe giderken özel araçları yerine toplu taşıma araçlarını kullanmaları yönünde uyardı. İstanbul'daki ilköğretim okulları ve liseler, olumsuz hava koşullarının sürmesi nedeniyle bugün de tatil edildi.

Okullar bugün de tatil!

Vali Muammer Güler öğle saatlerinde düzenlediği basın toplantısında, kar yağışına karşı şehirde tüm önlemlerin alındığını duyurdu. Güler, okulların bugün de tatil edildiğini duyurduktan sonra kamu kuruluşlarında da servislerin aynı anda trafiğe çıkmaması için kademeli olarak paydos edileceğini de söyledi.

Vali Güler İstanbullulardan bugün de mecbur kalmadıkça özel araçlarını trafiğe çıkartmamalarını isteyip, zincirsiz yola çıkan araçlara izin verilmeyeceğini de tekrarladı

Güler, kamu kurumlarında mesai saatlerinin aşamalı olarak erken bitirileceğini, servisler aşamalı olarak trafiğe çıkacağından yığılmanın önleneceğini söyledi.

Bazı üniversiteler de tatil

Marmara, Kadir Has ve İstanbul Ticaret üniversitelerinde bugün de eğitim yapılmayacağı bildirildi. Üniversitelerden yapılan açıklamalarda, bu kararın, İstanbul'daki olumsuz hava koşullarının sürmesi nedeniyle alındığı belirtildi.

İstanbul'da önceki gece yarısından itibaren başlayan kar yağışı, dün de zaman zaman tipi şeklinde etkisini sürdürdü.

Kar yağışı nedeniyle kent trafiğinde iş günü olmasına karşın büyük bir sorun yaşanmadı. Bunda özel araç sahiplerinin trafiğe çıkmamasının etkisinin yanı sıra, okulların tatil edilmesi ve ana arterlerin de trafiğe açık tutulmasının payı büyük oldu.

Ambulans metro trafiğini tıkadı

Taksim-4. Levent arasında çalışan metro, Aksaray-Havalimanı arasında çalışan hafif metro seferlerinde bir sorun yaşanmazken, dün sabah saatlerinde İl Sağlık Müdürlüğü'ne ait bir ambulansın Topkapı'da tramvay yolunda kalması nedeniyle tramvaylar yaklaşık 15 dakika karşılıklı olarak çalışamadı.

Yeşilköy'de 10, Sabiha Gökçen'de 20 santim kar

Kar kalınlıkları ise Atatürk Havalimanı'nda 10 santimetre, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 20 santimetre, Kağıthane'de 14 santimetre, Florya'da ise 17 santimetre olarak ölçüldü.

Yağışlar devam edecek

İstanbul'da yağışlar bugün de devam edecek. Kar yağışı biraz hafiflemekle birlikte haftasonuna kadar aralıklarla devam edecek. Gece sıcaklıkları sıfırın altında 3-4 dereceyi bulacak. Gündüz sıcaklıkları en fazla 2 ila 4 derece olabilir. Kuvvetli don ve buzlanma da yaşanacak olan İstanbul'da yetkililer özellikle sürücüleri uyarıyor. Hafta ortasına kadar kuvvetli don ve buzlanma devam edecek. Rüzgar poyraz yönünden bugün ve yarın esmeye devam edecek. Deniz ulaşımı, çarşamba gününe kadar poyraz fırtınasını hesaba katmalı.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
'Ortada ciddi bir belirsizlik var'
'Süreçten hasar almadan çıkmak istiyoruz'
Gazzeli çocukların dramı
60 bin çocuk risk altında
Çin'den ABD'ye rest
'Zorbalığa boyun eğmeyeceğiz'
İstanbul'da kritik buluşma
ABD - Rusya heyetleri görüşecek
Gümüşhane'de korkutan deprem
Naci Görür'den kritik uyarı
Trump, kömür üretimine yönelik kararnameyi imzaladı
İklim anlaşmasını hedef aldı
Limon da yumurtanın kaderini yaşayacak
Limon ihracatında kısıtlama kaldırıldı
Onlarca kişi hayatta kalamadı!
Survivor'ın çekildiği ülkede büyük felaket
İktidar yine 'sıfır'la çarptı
Meclis'te muhalefet yine saf dışı!
Engin Polat'ta 'halkçı' çıktı
'Onlarca şubemiz kapandı, binlerce kişi işsiz kaldı'
Mart ayında 145 işçi hayatını kaybetti
3 ayda 447 işçi öldü
Türkiye listede var mı?
En zengin şehirlerin çoğu Amerika'da
CHP'nin yol haritası belli oldu
İlk miting yarın Şişli'de
Oysa Türkiye mutlu etti!
Almanya'nın iftiharı Porsche'da şok
Protestoculara hapis talebi
139 kişi için 3'er yıl istendi
'Ortada ciddi bir belirsizlik var'
'Süreçten hasar almadan çıkmak istiyoruz'
Gazzeli çocukların dramı
60 bin çocuk risk altında
Çin'den ABD'ye rest
'Zorbalığa boyun eğmeyeceğiz'
İstanbul'da kritik buluşma
ABD - Rusya heyetleri görüşecek
Gümüşhane'de korkutan deprem
Naci Görür'den kritik uyarı
Trump, kömür üretimine yönelik kararnameyi imzaladı
İklim anlaşmasını hedef aldı
Limon da yumurtanın kaderini yaşayacak
Limon ihracatında kısıtlama kaldırıldı
Onlarca kişi hayatta kalamadı!
Survivor'ın çekildiği ülkede büyük felaket
İktidar yine 'sıfır'la çarptı
Meclis'te muhalefet yine saf dışı!
Engin Polat'ta 'halkçı' çıktı
'Onlarca şubemiz kapandı, binlerce kişi işsiz kaldı'
Mart ayında 145 işçi hayatını kaybetti
3 ayda 447 işçi öldü
Türkiye listede var mı?
En zengin şehirlerin çoğu Amerika'da
CHP'nin yol haritası belli oldu
İlk miting yarın Şişli'de
Oysa Türkiye mutlu etti!
Almanya'nın iftiharı Porsche'da şok
Protestoculara hapis talebi
139 kişi için 3'er yıl istendi
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.