Türkiye'nin dünyada önemli üreticilerinden birisi olduğu kiraz, içerdiği vitamin ve minerallerle birçok derdin devası Samsun Devlet Hastanesi Halk Sağlığı ve İç Hastalıkları Uzmanı Dr. M. Emin Dinççağ, kirazın, sapından meyvesine kadar insan sağlığına çok faydaları olduğunu bildirdi. Dr. Dinççağ, protein, karbonhidrat, A, B1, B2, B3, B6, C vitaminleriyle fosfor, kalsiyum, demir, sodyum, potasyum mineralleri ihtiva eden kirazın başlı başına bir eczane olduğunu hatırlatarak, bu meyvenin mevsiminde evlerden eksik edilmemesi gerektiğini söyledi. Kirazın kan yaptığını ifade eden Dr. M. Emin Dinççağ, "Kiraz ayrıca, iyi görmeyi sağlıyor ve dişleri çürümekten koruyor. Kurutulmuş kiraz saplarının kaynatılmasıyla elde edilen karışım içildiğinde, kan ve idrar yollarını temizliyor ve bağırsakları düzenliyor. Ağacının kabukları ise kaynatılıp içilirse ateş düşürücü ve ishal kesici etkiye sahip" dedi.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.