Hünkar Beğendi MALZEMELER1 beğendilik kuzu ( ya da dana eti)3 çorba kaşığı margarin150 gr kaşar peyniri1.5 su bardağı süt3 çorba kaşığı un4 adet patlıcan2 adet domates1 adet soğan / tuzHAZIRLANIŞIBir çorba kaşığı margarin ve yıkanmış eti tencereye koyup, harlı ateşte kavurun. Yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip, biraz daha kavurun, domateslerin kabuğunu soyup küçük küçük doğrayın ve biraz su ilave edip karıştırın, pişmeye bırakın.4 adet patlıcanı ateşte közleyin, kabuklarını soyup limonlu su içine atın. Servis yapacağınız zaman, 2 çorba kaşığı margarini derince bir tavaya koyup, 3 kaşık un ilave edin, pembeleşinceye dek kavurun. Sudaki patlıcanları iyice sıkıp buna ilave edin ve kısık ateşte, tahta bir kaşıkla ezerek yedirin. Kaşar rendesi koyarak biraz daha pişirin. Daha önce pişirip bir kenarda beklettiğiniz kebabı servis tabağına alın, yanında beğendi ile servis yapın.