Meyva şekerlemeli kekMalzemesi (8 kişilik)Yarım kg. un2 su bardağı toz şeker1 su bardağı portakal suyu / 125 gr oda sıcaklığında margarin4 adet yumurta1 paket kabartma tozu1 çorba kaşığı tarçın1 su bardağı meyve şekerlemesiYağlı kağıtHazırlanışıÖncelikle fırını 200 derecede ısıtın. Bu arada 2 su bardağı tozşeker ve yumurtayı derin bir kapta çırpın. Ardından portakal suyunu ve yağı bir kaba alın. Mikserle çırpmaya devam edin. Kabartma tozu, un ve 1 çorba kaşığı tarçını da ekleyip iyice çırpın. Uzun ya da yuvarlak bir kek kalıbına yağlı kağıt döşeyin. Önceden ısıtılmış fırına sürün. 10 dakika sonra sıcaklığı 150 dereceye düşürün. 1 su bardağı meyve şekerlemesini hamura dökün. Tahta kaşıkla hafifçe bastırıp, içine doğru itin. Kek kabarınca fırından alın. Ilık servis yapın.Afiyet olsun
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.