İçli Köfte
Malzemesi
(8-10 Kişilik)
1 kg. köftelik kıyma/ 3 adet kuru soğan/ 250 gr. ince bulgur/ 1 demet maydanoz/ 1 tutam karabiber/ 2 paket fıstıkiçi/ 250 gr. margarin
Yapılışı
Kıymayı ikiye bölerek yarısını ince bulgurla iyice yoğurulur ve yumurta biçiminde şekillendirilerek ağzı açık bir kapta dinlenmeye bırakılır. Diğer tarafta kalan kıyma soğan ile kavrulur ve fıstık hepsi bir arada çevrilerek iç haline getirilir. Önceden hazırlanmış olan köftelerin başparmakla içi açılarak tarif edilen karışım ile doldurulur ve şekillendirilerek kapatılır. Bol yağda kızartılarak servis yapılır.
Afiyet Olsun
Malzemesi
(8-10 Kişilik)
1 kg. köftelik kıyma/ 3 adet kuru soğan/ 250 gr. ince bulgur/ 1 demet maydanoz/ 1 tutam karabiber/ 2 paket fıstıkiçi/ 250 gr. margarin
Yapılışı
Kıymayı ikiye bölerek yarısını ince bulgurla iyice yoğurulur ve yumurta biçiminde şekillendirilerek ağzı açık bir kapta dinlenmeye bırakılır. Diğer tarafta kalan kıyma soğan ile kavrulur ve fıstık hepsi bir arada çevrilerek iç haline getirilir. Önceden hazırlanmış olan köftelerin başparmakla içi açılarak tarif edilen karışım ile doldurulur ve şekillendirilerek kapatılır. Bol yağda kızartılarak servis yapılır.
Afiyet Olsun
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.